Tillbaka

Lärorikt på SWW

Att vara på SOLIDWORKS World är en annorlunda upplevelse jämfört med vår vardag i Sverige. Ca 5000 människor som äter frukost samtidigt, sitter i samma rum och lyssnar på föredragshållare för att sedan leta upp en “break-out session” om BOM:ar, stora sammanställningar, PDM-tips eller annat intressant. Sedan sammanstrålar allihop igen för lunch innan vi allihop letar upp fler intressanta föredrag eller pratar med utställare som har kompletterande produkter till SOLIDWORKS produktsvit.

image

Så, kortfattat skulle jag nog säga att SOLIDWORKS World (SWW) handlar om att få information, lära sig mer om nåt specifikt, träffa andra användare och ha kul tillsammans. Hur underhåller man då 5000 personer? Inte en lätt uppgift. Självklart anordnar man ett gigantiskt party men det är ju bara en del av att ha kul. Det jag gillar är att det är en massa mindre saker som SolidWorks gör för att alla ingenjörer här ska få se nåt nytt och roligt. Så, överallt finns det saker som sätter fart på nyfikenheten. Coola produkter, läckra animeringar, videoklipp från konferensen olika delar. Ja, faktum är att det är en imponerande konferens på så många sätt. Till och med när man väntar på att ett föredrag ska börja så underhålls vi med SOLIDWORKS-videos av olika slag, till och med klipp från gårdagen så mediaproduktionen är blixtsnabb.

Varje år så får alla konferensdeltagare en t-tröja med SOLIDWORKS-tryck. I år var det lite roligare än vanligt eftersom man fick välja mellan olika tryck och sedan blev tröjan screentryckt framför oss. Kul att se hur snabbt de jobbade och hur snyggt det blev. Ett sista steg med  att tröjan åkte igenom en liten värmeugn och det var klart!

imageimage

Mie Sörqvist
Författare: Mie Sörqvist
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading