Tillbaka

#SWW2016 – Söndag – Pre Conference

Dallas, Texas
Det är slutet på januari och det innebär SOLIDWORKS World. Den årliga konferens som SOLIDWORKS håller i USA. Hit reser uppemot 5000 deltagare från alla världsdelar för att prata, lyssna och leva SOLIDWORKS för ett par dagar. Från SolidEngineer har vi rest 5 personer för att delta på denna konferens för att bevaka, samla kunskap och sedan föra dessa erfarenheter tillbaka till våra kunder och partners i Sverige.
Idag (söndag) är det dagen före den officiella invigningen av konferensen. En s.k pre conference day. Dagen ägnas åt speciella boot-camps i olika ämnen, möjlighet att certifiera sig som SOLIDWORKS användare samt en exklusiv preview av alla utställare i Partner Paviljongen.
Vi passade på att stanna till vid några intressanta utställare:

ATR
Finlandsbaerade ATR som tillsammans med SOLIDENGINEER utvecklar det helt nya Spare part PUBLISHER var på plats för att ge en förhandstitt av denna nya mjukvara för återförsäljare som var på plats.

Markone
Veronika Tyukova från Mark One visade oss en handprotes som helt är utskriven med Mark One i enbart nylon. Det lätta men hållbara materialet visar sig passa bra för just handproteser där vikten är kritisk för bäraren. Mark One lovade oss nyheter på måndag, så vi återkommer om detta.
VR
Fredrik Gustavsson från SolidEngineer provar VR-glasögon. I detta fall är världen han tittar på uppbyggd till stora delar med SOLIDWORKS. En väldigt cool upplevelse, däremot kom yrseln som ett brev på posten när huvudrörelserna översteg 20 grader. Inget för oss med lätt att bli åksjuka med andra ord.

3dprinter
Storformats 3D printer Part Daddy från SeeMeCNC väckte uppmärksamhet med sina storformatsutskrifter med byggvolym på 120 cm i diameter och upp till 2,9m högt Hela printern är utvecklad i SOLIDWORKS. Och utvecklades och producerades på totalt 6 veckor.

Imorgon väntar en spännande dag, så häng med i bloggen!

Annika Lindberg
Författare: Annika Lindberg
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading