Tillbaka

#SWW2016 – måndag

Måndag på SOLIDWORKS World, det innebär öppnande av konferensen. Tusentals människor trycker utanför dörrarna med skylten ”General Session” ovanför. Klockan är 7:45 och det är en halvtimme kvar innan dörrarna öppnas men redan är det fullt med folk som vill stå först i kön för att komma närmst scenen när det drar igång. SOLIDWORKS-användarna är verkligen engagerade!

crowd-SWW
Gänget från SolidEngineer står sin vana trogen närmst dörrarna, det är härligt att känna atmosfären med alla förväntningar och sedan blir ju bilderna mycket bättre från första raden.
Dörrarna öppnas, musiken pumpar ur högtalarna, film rullar på den stora duken och nu är SOLIDWORKS World verkligen igång!

GP-SWW

Dassault systèmes och SOLIDWORKS högsta ledning entrar scenen med Bernard Charles och Gian Paolo Bassi i spetsen. De pratar sig varma om den nya era som ligger framför oss, där plattformar som hanterar hela innovationsprocesser kommer ha en självklar roll.
Verktyg som underlättar samarbete och molnbaserade system ligger i fokus och SOLIDWORKS visar än en gång att de ligger i tekniken framkant och verkligen tar till sig de möjligheter som finns för att göra sina produkter bättre och bättre.
Vi blir presenterade för ett antal nyheter som kommer med 2017 releasen:

  • SOLIDWORKS PCB – Printed Circuit Board – För att ta fram kretskort. En efterlängtad nyhet bland användarna och som nu har blivit verklighet i samarbete med Altium.
xdrive

Förhandstitt på Xdrive

  • Xdrive – en dropbox på sterioider (som SOLIDWORKS uttryckte det) anpassad för SOLIDWORKS och kommer ingå för alla användare med serviceavtal from 2017.
Xdesign- en mycket spännande nyhet!

Xdesign- en mycket spännande nyhet!

  • Xdesign – Ny webbbaserad applikation för 3D design med en massa smarta finesser såsom att den själv kan ge förslag på bästa design utifrån angivna parametrar. Se mer om denna på xdesign.solidworks.com
    Kontentan är att det är mycket spännande som kommer framöver och vi kommer återkomma med mer info och detaljer kring dessa nyheter.
Mark two

Ännu fler möjligheter med nya Mark Two

En annan nyhet som nådde oss idag är att Markforged kommer komma med en ny uppdaterad version av Mark One som heter Mark Two. Mark Two kommer ha dessa funktioner i förhållande till Mark One:

  • Möjlighet att lägga 15 gånger kortare fibrer än det som var möjligt i Mark One
  • 40% snabbare printningsprocess
  • Ytterligare sensorer i printerhuvudet som befrämjar driftsäkerheten ytterligare

Följ gärna vår twitter @SolidEngineerAB för livefeed under konferensen!

Annika Lindberg
Författare: Annika Lindberg
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading