Tillbaka

Nya produkter igen del 2

Jag tänkte försätta med genomgången av nya funktioner i relativt nya produkter i SOLIDWORKS-familjen och denna gången har turen kommit till MBD, Inspection och Visualize

 

SOLIDWORKS MBD

Step 242

Tidigare så finns det möjligheter att få ut sina måttsatta 3d modeller som PDF eller edrawings, men med möjligheter att spara ut till step 242 så finns alla måtten med och man har möjlighet att ta in den direkt i sin CNC och/eller göra förändringar på din för att hantera modellen med sin maskinpark och toleransnivåer. Det finns även möjlighet att spara ut en 3d PDF eller edrawings med en step inbakad, på det viset så har man det juridiska dokumentet i PDF:en, men allt som kan behövas för att tillverka den finns med i samma filpaket.

 

Förbättrad måttsättning

För att kunna göra en 3d måttsatt modell så är det viktigt att kunna få ut alla måtten som man har på en 2d ritning och

med förbättrat stöd för måttsättning med måttsättning direkt till kanter istället för ytor, skapande av konstruktionscirklar för att måttsätta till teoretiska skärningspunkter och mycket mera. Så det som går att göra med en 2d ritning ska också gå att göra med MBD.

 

Bättre templates och templates editor

Om man ska starta upp med MBD så är det nu också så att starttemplates som kommer med i installationen är fler och förbättrade vilket möjliggör en snabbare startsträcka med mjukvaran. Editorn är också förenklad så man får till de förändringarna man behöver snabbt.

 

SOLIDWORKS Inspection

Stöd för 3d modeller

Ja precis som det låter och när man skriver om inspection tillsammans med MBD så känns det nu skönt att kunna säga att det finns stöd för sldprt och sldasm filer i inspection och inte bara ritningar, men också 3D XML filer, Creo Parametric files och CATIA® V5 filer i standalone versionen.

 

Låsa ballonger

SOLIDWORKS inspection var från början ett väldigt enkelt och väldigt kraftfullt så gällande nyheterna här är det egentligen småsaker, men saker som kan vara väldigt viktiga för att åstadkomma det man vill. Låsa ballonger är en sådan nyhet och det den gör är att den låser ballongnummer så när man gör revision 2 av sitt inspektionsprotokoll så fryses borttagna nummer från revision 1 och har man till exempel 1-20 men 10 borttaget så försvinner 10 ur nummerserien och de nya måtten som ska mätas i rev 2 blir 21,22 osv. Denna nyhet ger det väldigt enkelt för dom som ska göra mätningen att kolla på rev 1 och rev 2 och veta att de som har samma nummer är samma mått.

 

Exporting Inspection Reports to Net-Inspect and QualityXpert

Möjlighet att exportera inspectionsprotokoll direkt ifrån inspection till kvalitetssystem. Så har man något av dessa system så är det ett väldigt trevligt tillägg.

 

Exportera inspection från SW till standalone

Lika enkelt som det låter, tidigare när man ville använda sig av funktionaliteter i standalone-versionen av inspection så vär man även tvungen att göra mätprotokollet där, med nackdelen att det går långsammare än i SW add on versionen. Nu är det inte ett problem längre utan man gör mätprotokollet i SW sparar över och öppnar i standalone-versionen för att till exempel skicka vidare till kvalitetsystem som ovan eller ta in mättvärden från en mättmaskin för att jämföra med verkliga värdena.

 

 

SOLIDWORKS Visualize

Enklare överföring och Support av dekaler

Visualize har redan nu lite nyheter som är värda att skriva om även att den är väldigt ny i familjen och den första och den kanske viktigaste nyheten är en som man antagligen stöter på varje gång man använder visualize och det är övergången från SOLIDWORKS som nu har en add in med export simple och export advanced. Med export simple så har du en väldigt snabb övergång med sammanslagning av alla ytor med samma material vilket är väldigt smidigt. Dekalerna kommer också med från SOLIDWORKS, så nu slipper man allt dubbelarbete för det hänger med om man gjort det i SOLIDWORKS

 

VR

Möjligt att skapa VR material i Visualize och få bilder och filmer som är interaktiva och där du kan vända kameran såsom i videon nedan. Det finns också stereostöd så man kan använda vr-glasögon, men i nuvarande version inte tillägg för

Författare: Mattias Johansson

Mattias Johansson
Författare: Mattias Johansson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading