Tillbaka

PDM: Bra funktion vid import av gamla grejer

I företag som har lite historia hamnar man ibland i sitsen att man behöver rita upp nån gammal artikel, kanske från en scannad 2D-ritning eller andra underlag. Oftast har dessa artiklar redan reviderats några gånger så den man ritar upp kanske har revision C eller liknande.

Då dessa “gamla” filer stoppas in i PDM-systemet så är de alldeles nya för PDM-systemet, revidering av dessa filer har ju skett utanför PDM-systemet. Nya filer får ju första revisionen när den frisläpps, typiskt A (eller 01) men vi vill ju sätta “C” som “första” revision för just denna fil vi ritat upp.

Problemet har flera lösningar där den bästa i SOLIDWORKS PDM Professional är att använda funktionen “Set Revision”. I samband med 2016-releasen så bytte denna funktion namn från “Increment Revision” till “Set Revision”. Namnbytet var logiskt för numera kan denna funktion även se till att uppdatera attributet för revision som sitter på datakortet. Så den gör det som vi länge har haft behov av, nämligen sätter revisionen OCH ser till att det står rätt på kortet. Nu borde alla som har använt PDM-system (oavsett vilket) jubla! Eller så är det bara jag som tycker att detta är så bra att man kan känna lite spontant jubel bubbla upp… 🙂

Funktionen "Set Revision" används för att sätta revisionen manuellt till det man vill ha, ett sätt att gå runt vad systemet tycker att nästa revision är. Dessutom kan man se till att uppdatera variabeln revision på kortet!

Funktionen “Set Revision” används för att sätta revisionen manuellt till det man vill ha, ett sätt att gå runt vad systemet tycker att nästa revision är. Dessutom kan man se till att uppdatera variabeln revision på kortet!

Det fina med denna funktion är att den även kan användas efter att man importerat en bunt filer. När man sätter revisionen med “Set Revision” kan man välja en högre eller lägre revision. Dessutom så kan man se vilken revision det står på kortet (om det står någon) och kan sätta revisionen till samma som kortet redan har. Supersmidigt sätt att kvickt få korrekt revision på en hel hög importerade filer i PDM-systemet.

Lite "hemliga" kommandon kan plockas fram i dialogrutan för "Set Revision". När man har slängt in en hel bunt med filer som har revision sedan tidigare kan man låta "Set Revision" uppdatera revisionen till det som står i attributet revision på kortet...

Lite “hemliga” kommandon kan plockas fram i dialogrutan för “Set Revision”. När man har slängt in en hel bunt med filer som har revision sedan tidigare kan man låta “Set Revision” uppdatera revisionen till det som står i attributet revision på kortet…

Inställningar för funktionen “Set Revision” görs i arbetsflödet. På fliken “Revision Numbers” ställer man in vilken revisionserie som ska användas och vad attributet för revision heter. Där är det också enkelt att låta en eller flera grupper få rättighet att göra “Set Revision”. Observera att det finns betydligt fler tillfällen då man inte ska använda denna funktion än när det faktiskt är lämpligt. Oftast är det helt enkelt en vanlig revision av filerna som ska göras. Prata med någon av SolidEngineers PDM-tekniker om ni funderar på att aktivera denna funktion för användarna.

I arbetsflödet bestämmer man i vilka statusar som man ska få stega revisionen och vilken revisionsserie som ska användas.

I arbetsflödet bestämmer man i vilka statusar som man ska få stega revisionen och vilken revisionsserie som ska användas.

 

Mie Sörqvist
Författare: Mie Sörqvist
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading