Tillbaka

PDM:ens Ikoner och Reference Version?

Det finns såklart en hel del olika ikoner som visas i Solidworks Taskpane som lyser starkt men vad betyder de egentligen??

Här kommer en lista rätt upp och ner på ikonerna och dess betydelse. Då dess förklaringar syns enkelt och tydligt kommer jag senare i artikeln ge exempel på hur dessa ser ut i verkligheten och hur man korrigerar dem.

För er som lätt glömmer och skulle vilja hitta dem igen så finner ni dem i Solidworks under Tools > Solidworks PDM > Options.

Här kommer ett typexempel på hur det kan se ut för en del av er.

Vi kan se en hel del olika tecken och en massa siffror så jag tänkte gå igenom lite av vad ni ser här för de nyfikna.

Vi kan se under Version Number två siffror ”1/2” där den första siffran är den lokala versionen, medans den andra siffran är versionen som finns i valvet ”1/2” betyder alltså att vi har en äldre version lokalt än vad som finns i valvet. Det är även då vi ser den röda klockan som indikerar just detta. Hade det varit tvärtom -/2 alltså att vi har en nyare version lokalt (som vi inte checkat in än) visas den gröna klockan.

Sedan i kolumnen till höger har vi Reference version (För er som inte ser den kan ni dra fram den på samma sätt som i utforskaren) som visar att denna version av toppsammanställningen refererar till version 1 av Yoke female.

Det är enkelt att blanda ihop dess då Version number visar den version som är laddad på skärmen (alltså lokalt). Du kan alltså titta på den senaste versionen fast PDM:en refererar till en äldre. (se bild nedan)

Det är den refererade versionen som syns i BOM fliken i PDM:en. För att lösa detta så får man helt enkelt skapa en ny version av toppsammanställningen genom att checka ut den och spara den med de senaste versionerna för at sedan checka in dem igen.

En del av er ser att jag har kvar ikonen för “File edited but not saved” Detta åtgärdas helt enkelt genom att man checkar ut de påverkade modellerna och sparar för att sen checka in dem igen. Ett bra tips kan vara att börja nerefrån i trädet för att jobba sig uppåt mot toppsammanställnigen.

Författad av:
Anders Lagerberg

Författare: Per Nåtby, Marknadschef
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading