Tillbaka

Problem med import av filer, allt kommer inte med

Du importerar en stepfil du har fått skickad till dig, det är en sammanställning och när importen är klar i SOLIDWORKS så saknas det detaljer, mer specifikt är det alla undersammanställningar som är borta. Något måste vara fel i mina inställningar tänker du kanske och kontrollerar dem när du försöker igen. Samma resultat! Måste vara något fel i stepfilen så du ber om att få en ny. Samma sak denna gång. Det börjar bli lite löjligt det här, så du ber en kollega att öppna filen, blir hur bra som helst.

Vad kan då vara fel, det verkar bara vara på din dator som har problemet.

Du ringer supporten och ber dom kolla vad som kan vara fel.

Supporten kopplar upp till din dator och gör det du gjorde, då dyker ett meddelande upp där det frågas om man vill använda en tom template för importen. Klickar man ja så kommer inga undersammanställningar med. Problemet ligger då i de templates som SOLIDWORKS använder vid import. Startar Tools > Options och klickar på Default Templates. För sammanställningar så är sökvägen till en plats som inte finns längre, och när man pekar ut en template som finns, och efter att ha klickat på OK, så gör man ett nytt försök. Nu blev det rätt. allt var med.

Varför kan det bli så här? Det brukar kunna inträffa om man installerar en ny version av SOLIDWORKS och har kvar den gamla, då pekar Default Templates till den tidigare versionens templates. Och om man efter ha kört den nya versionen avinstallerar den gamla så kan dess templates tas bort. Så se till att alla Default Templates har templates som finns i systemet.

Stefan Edholm
Författare: Stefan Edholm
Dela