Tillbaka

Så lyckas du med radikal innovation

Radikal innovatoin

3 framgångsfaktorer för att lyckas med det radikala innovationsarbetet!

Men först benar vi ut begreppet – Vad innebär egentligen radikal och radikal innovation? Jo, det handlar om att driva innovation genom en orädd strategi, att våga och kunna hantera risker. Det handlar ofta om stora förändringar som förändrar beteenden och aktiviteter i organisationen och kanske förändrar spelreglerna för hela branschen.

 

Framgångsfaktorer:

ledarskap innovation

Ledarskapet

Att driva radikal innovation ställer stora krav på ledarskapet. Personlighetsprofilerna i ledningsgruppen är avgörande. Mindre riskbenägna personer driver ett annat ledarskap och det kan vara en bra idé att fundera på om ledarskapet behöver utvecklas för att främja mer radikal innovation

 

ambition Innovation

Ambition för innovation

Det är viktigt att både ägarna, ledningsgruppen och er strategi för innovation visar en tydlig ambition att vilja arbeta med radikal innovation. Samsynen med ägarna i bolaget kring ambitionen är viktig. Hur mycket resurser i form av tid och pengar som ska investeras i inkrementell respektive radikal innovation är något ni kan artikulera i er innovationsstrategi.

 

Innovation Explorativt arbetssätt

Explorativt arbetssätt

Att våga komma med nya idéer, snabbt testa idéerna mot kund med enkla prototyper och så kallade minimum viable products, att inte vara rädd för misslyckanden utan se den lärande processen och nya insikter som värdefull information är att arbeta explorativt.

 

Lycka till med att utveckla mer radikal innovation!

Författare: Per Nåtby, Marknadschef
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading