Tillbaka

SOLIDWORKS Electrical backup rutin

SOLIDWORKS Electrical har ett väldigt trevligt verktyg för att kunna ta en backup av allt det man har gjort. I archive environment kan man ta en säkerhetskopia att gå tillbaka till om oturen är framme och något går fel med datorn. Denna har en möjlighet att sätta in en påminnelse för att man ska komma ihåg att göra detta. Trycker man bort det när man är mitt uppe i något så blir det dock lätt bortglömt. I 2021 av SOLIDWORKS Electrical så är det avhjälpt med en enviromentarchiver specialprogram. Denna man man kombinera med task scheduler/ schemaläggaren i Windows för att få till en backuprutin.

För att få igång detta så behöver man börja med att starta upp EwEnviromentArchiver som man normalt hittar här: C:\Program Files\SOLIDWORKS Corp\SOLIDWORKS Electrical\bin\EwEnvironmentArchiver. Här behöver man ställa in vad man vill arkivera. För att få en kopia på allt så gör man archive all objects. Nästa steg är att välja var man vill ha det och här funkar det att ta vilken mapp som helst som man kommer åt i windows. Så exempelvis någon uppmappad backupserver är lämplig.

När dessa inställningar är färdiga så är det dags att dra igång Task scheduler/schemaläggaren. Här skapar man en ny standardaktivitet/create basic task. Först kommer en massa frågor om när man vill göra det. Här är bara att välja hur man önskar ha det. Sen väljer man att starta ett program och går vidare till nästa steg. Nu väljer man att leta upp programmet i sökvägen ovan och använder runwithlastoption under add arguments för att få de inställningarna du valde tidigare. Sen är det bara att slutföra och nu är backuprutinen klar för SOLIDWORKS Electrical.

 

Mattias Johansson
Författare: Mattias Johansson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading