Tillbaka

WEBINAR: PDM – säkerställ problemfri drift

Hur många fler SOLIDWORKS-filer får plats på servern?

Klicka på bilden för att se!

Vår expert inom Product Data Management Mie Sörqvist presenterar hur du kan vara proaktiv och säkerställa problemfri drift av ert PDM-system.

Har du kommit till jobbet på morgonen och inte fått en licens? Har du helt plötsligt inte kunnat checka in dina filer? Vad händer om PDM-systemet stannar? Finns det inget PDM-system uppe kan det bli svårt för konstruktörerna att jobba, men såklart kan även den egna produktionen eller inköpsavdelningen påverkas. Även säljavdelningen kan påverkas om de inte kommer åt säljstödsdokument som ligger i PDM, till exempel. Har ni en IT-avdelning som har hand om IT-driften har ni kommit en bit på vägen, men IT-avdelningen är sällan experter på dessa special-programvaror, till exempel behöver licenserna reaktiveras och PDM-systemet uppdateras, och det kan vi hjälpa till med.

I webinaret tar Mie upp exempel på hur systemet beter sig när din server kan behöva underhållas. Databasen exporteras inte, notifieringar upphör att komma när tjänster stannar, det är slut på diskutrymme eller att du som användare inte får en licens.

Om databasen inte exporteras dagligen står man väldigt oskyddad om man till exempel skulle råka ut för en ransomware-attack eller serverhaveri, särskilt om man är beroende av en vanlig filbackup av sin server. För att undvika dessa driftstörningar och säkerställa problemfri drift kan vi hjälpa er med rätt typ av underhåll. Missa inte det här webinaret!

Om du är mer nyfiken på säkert samarbete i molnet och om det finns, finns ett webinar tillsammans med vår CTO på SolidEngineer Simon Haque och Daniel Nisell från Dassault Systèmes, EuroNorth Cloud Director, där de pratar om just detta. Se det här!

Om du vill veta mer om vad vi erbjuder inom PDM kan du läsa mer om det här på vår hemsida.

Vill du veta mer så hör av dig på info@solide.se

Författare: Olivia Hagmansson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading