Reaktivera SOLIDWORKS nätverkslicenser

Om vi nyligen har förnyat vår prenumeration, eller köpt ytterligare SOLIDWORKS nätverkslicenser av samma produkttyp som vår nuvarande produkt, behöver befintliga serienummer återaktiveras via SolidNetWork License Manager. När de väl är reaktiverade, kommer de nyinköpta licenserna läggas till bland våra nuvarande serienummer.

Vi börjar med att starta SolidNetWork License Manager Server på datorn vi använder som vår serverdator. Vi tittar först i applikationen om det är någon som för tillfället lånar någon av licenserna. Det ser vi om vi klickar på License Borrowing fliken. Om det är någon som lånar en licens så måste de lämna tillbaka den innan vi kan fortsätta med vår reaktiveringsprocess.

För att starta reaktiveringen går vi till Server Administration fliken och väljer Återaktivera… (Reactivate…).

I Reactivate Licenses dialogfönstret som öppnas väljer vi ”All” eller ett specifikt serienummer för att visa associerade licenser. Om Återaktiveringsdatumet (Reactivation Date) har passerat så har den specifika licensen gått ut och det kan hända att vissa funktioner inte kommer fungera som de ska.


När allt är avstämt klickar vi på Återaktivera (Reactivate) för att påbörja processen. Klicka på Nästa (Next) och sen på Nästa (Next) igen för att behålla samma SolidNetWork License Server Information som tidigare konfiguration.

Från listan av serienummer väljer vi de specifika nummer som vi vill aktivera eller så väljer vi ”All” för att välja samtliga SOLIDWORKS serienummer. Vi väljer sedan aktiveringsmetod och här är Automatic over the internet rekommenderat. Vi skriver in vår mejladress och klickar sen på Next.

SolidNetWork License Manager kommer nu att koppla upp sig mot SOLIDWORKS server för att aktivera våra serienummer.

När denna process är slutförd kommer en bekräftelseruta visas med våra nuvarande tillgängliga licenser. Vi klickar på Slutför (Finish) för att återgå till SolidNetWork License Manager.

Nu är våra serienummer aktiverade och klara att använda.