What’s New 2024?

Nu lider året mot sitt slut och sista service packet har släppts till SOLIDWORKS 2023 och för er som inte kan vänta har SOLIDWORKS 2024 SP0.1 redan släppts. Bästa sättet att lära sig mer om vad som hänt och vad alla nyheter med SOLIDWORKS innebär är att anmäla sig till något av våra What’s New event. Utforska de nya CAD-funktionerna och 3D-modelleringsverktygen som finns tillgängliga med SOLIDWORKS 2024. Förbättra teamets produktivitet genom att arbeta smartare och snabbare med de senaste SOLIDWORKS CAD-förbättringarna. Lär dig mer om nya funktioner som täcker allt från parter/detaljer och sammanställningar till strukturer och ritningar som nu är redo att stärka dina arbetsflöden. Som konstruktör eller projektledare spenderar du troligen mycket tid i SOLIDWORKS, så du uppskattar säkert förbättringar som ökar din produktivitet i vardagen. Oavsett om du vill arbeta smartare genom att automatisera och förkorta arbetsflöden, arbeta snabbare tack vare prestanda och gränssnitt eller arbeta tillsammans med andra team för […]

Read more

Nytt revolutionerande material från Markforged – Onyx ESD

Nu får även tillverkare av elektronikutrustning möjlighet att ta del av 3D-printing i verksamheten. Nya Onyx ESD möjliggör 3D utskrifter med hög ESD-säkerhet. Markforged är företaget som står bakom världens största metall- och komposit 3D printerplattform, the Digital Forge. I veckan annonserade de ut ännu en nyhet på materialsidan. Denna gång handlar det om ett material som kommer att gynna elektroniktillverkare – Onyx ESD (Electrostatic Discharge). Releasen av Onyx ESD gör att även elektroniktillverkare, med stora krav på material och dess ledande (eller icke-ledande) förmåga, nu kan ta del av alla fördelar med 3D printing. Under 2020 har många företag som redan tagit 3D printingen till produktion, kunnat vara snabba att ställa om inför de förändringar som skett under året. Användningen av 3D printing hos företag som bäddar in elektronik har däremot varit begränsad pga de tidigare printbara materialens egenskaper. Elektroniska komponenter och produkter kan påverkas negativt av svagare spänningar som leds i materialen. Dessa […]

Read more

3DEXPERIENCE-plattformen, en gamechanger för SOLIDWORKS Communityn

…så uttrycker Verkstadsforum intåget av den allt mer expanderande 3DEXPERIENCE-plattformen. Dassault Systemes har under flera års tid stoppat in, och kommer fortsätta stoppa in mängder av resurser för att göra den till framtidens produktutvecklingsplattform för hela företaget.

Read more

Ren koppar – nytt material för Metal X att printa i

Ännu ett material att presentera för er som ser de fantastiska möjligheterna med 3D-utskrifter i metall. Markforgeds Metal X kan nu printa i flertalet metaller med olika egenskaper, senaste metallen koppar ( 99,8%) , med hög termisk och elektrisk ledning, några egenskaper som kan komma väl till pass. Med 3D printing kan komplexa geometrier skapas på ett enklare sätt än med maskintillverkning. Vill du veta mer om Metal X och de andra metallerna, läs här!  Kom och besök oss och titta närmare på skrivare och material hos oss i vårt 3D-printlab, välkommen!

Read more

Nytt material till Metal X skrivaren från MarkForged

Nu finns det ett nytt spännande material till MarkForged Metal X. Det nya materialet H13 (SS 2242) är ett verktygsstål lämpligt för applikationer där man kräver hållbarhet vid höga temperaturer, hög motståndskraft mot termochock och termisk utmattning, har en hård slitageyta som tål upprepade cykler och som är lätt att härda. H13 kan användas tex till formsprutningsverktyg, verktyg för plåtbearbetning (tex bockningsverktyg, stansar, formpressningsverktyg), varmklippning, härdade insatser till fixturer m.m. H13 motsvarar Svensk standard SS 2242 (1.2344/X40CtMoV5-1)

Read more