Tillbaka

Nytt revolutionerande material från Markforged – Onyx ESD

Nu får även tillverkare av elektronikutrustning möjlighet att ta del av 3D-printing i verksamheten. Nya Onyx ESD möjliggör 3D utskrifter med hög ESD-säkerhet. Markforged är företaget som står bakom världens största metall- och komposit 3D printerplattform, the Digital Forge. I veckan annonserade de ut ännu en nyhet på materialsidan. Denna gång handlar det om ett material som kommer att gynna elektroniktillverkare – Onyx ESD (Electrostatic Discharge).

Releasen av Onyx ESD gör att även elektroniktillverkare, med stora krav på material och dess ledande (eller icke-ledande) förmåga, nu kan ta del av alla fördelar med 3D printing.

Under 2020 har många företag som redan tagit 3D printingen till produktion, kunnat vara snabba att ställa om inför de förändringar som skett under året. Användningen av 3D printing hos företag som bäddar in elektronik har däremot varit begränsad pga de tidigare printbara materialens egenskaper. Elektroniska komponenter och produkter kan påverkas negativt av svagare spänningar som leds i materialen. Dessa ESD-skador går ofta inte att se eller identifiera vid sluttestningen men de kan orsaka problem i slutprodukten, till exempel genom att försämra hållbarheten eller ändra dess funktionalitet. Tidigare släppta material för 3D printing har inte uppfyllt kraven för ESD-säkerhet och har därmed inte kunnat användas på ett kvalitativt sätt för elektronikinbäddning. 

Med Onyx ESD öppnas nu nya möjligheter upp och kraften i 3D printing släpps loss för ännu en industri. Materialet är ett högpresterande, icke-ledande variant av Markforgeds flaggskeppsmaterial – Onyx. En kolfiberuppblandad nylon som ger mycket starka parter med enastående ytfinish. Onyx ESD har tagis fram för att uppnå ett extremt tätt ytmotstånd för att därmed uppfylla strikta ESD-säkra krav. Materialet kan förstärkas med kontinuerlig kolfiber, vilket skapar de starkaste 3D-printade kompositdelarna som finns tillgängliga för elektronikindustrin. Med Onyx ESD kan elektroniktillverkare producera starka, exakta verktyg och fixturer redo för industrigolvet.

Markforged Onyx ESD fins nu tillgängligt för X3, X5, X7 och kan beställas från SolidEngineers webshop. Redan nu finns materialet tillgängligt hos oss för utskrifter. Kontakta oss för mer info.

Se materialspecifikation

Annika Lindberg
Författare: Annika Lindberg
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading