Tillbaka

Composer Neutral Properties

Vid import av en fil i Composer sätts de ingående komponenternas så kallade Neutral properties. Det innefattar egenskaper vi kan se i Properties-menyn men också komponenternas respektive positioner.

När vi sedan skapar en vy (Ctrl+E) så sparas de ingående vykomponenternas nya egenskaper i den vyn. Vi kanske har flyttat komponenter, bytt färg och så vidare.

Med hjälp av funktionen Restore Neutral Properties så kan vi enkelt få tillbaka ursprungsegenskaperna när som helst ifall vi skulle ångra oss. Detta gör vi genom att välja den (eller de) egenskaper och komponenter vi vill återställa och sedan klickar vi på funktionen. Det går alltså bra att först flytta en komponent och sedan byta färg på den och därefter välja Restore Neutral Properties på enbart en av dessa punkter.

Vi kan även att definiera om de Neutral Properties som komponenten ursprungligen hade genom funktionen Set as Neutral properties. Observera att detta då förändrar den/de valda neutralegenskaperna i alla vyer, inte bara den man befinner sig i för tillfället. Vi kan därefter ej gå tillbaka till de egenskaper komponenten hade vid importen (utan att importera på nytt).

Ett bra användningsområde för att definiera om en Neutral Property är när du vill skapa flera vyer med varsin BOM-lista och du vill att respektive komponent ska ha samma BOM-ID på alla vyer. Då börjar du med att generera BOM:ID:s på en vy och sedan sätter du dessa som Neutral Properties innan du skapar övriga.

Hoppas detta kan komma till användning!

 

 

 

Helene Persson
Författare: Helene Persson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading