Tillbaka

Delete face

Stefan gjorde en blogg förra veckan om det alldeles förträffliga verktyget move face. Då kom jag och tänka på en av mina absoluta favoritverktyg: delete face med tillvalet patch. Huvudidén med denna är egentligen samma som med move face att kunna hantera step och andra neutralformat, men är också väldigt trevligt när man snabbcadar lite och vill kunna ytterligare snabba på processen.

Så jag tänkte kolla på några scenarier när den är väldigt smidig att använda. Den första skulle jag säga är den mest använda. Ta bort ett eller flera hål i en stepfil. När man får in en stepfil så ska man kanske bearbeta den på något visst sätt fräsning, skärning gjutning etc. Då kan det ofta vara ställen som man behöver efterbearbeta som till exempel hål och dessa vill då bli av med i modellen. Nedan ser vi ett exempel på detta.

Här har vi också ett exempel där packningsspåret blir borttaget med kommandot och ett lite mer avancerat hål.

Den sista biten där den också då kan komma till användning är när man snabbcadar något och får något överskottsmaterial någonstans. Nedan ser ni en konceptmodell på en ny tekopp. Kollar man lite närmre så ser vi att det blivit överskott på insidan då vi gjorde handtaget sist. Här kan man ju göra flera saker, men det snabbaste är ju ofta att bara ta bort dessa ytor.

Jag hoppas att jag inspirerat någon att använda detta verktyget och att det kan komma till lika mycket användning för er som det gjort för mig.

/Mattias

Mattias Johansson
Författare: Mattias Johansson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading