Tillbaka

En sån liten grej lagade min TV

Jag och min sambo har ett tag nu tänkt på att köpa en ny TV. Vi har länge haft en 40″ tv som har gjort sitt jobb, men börjat kännas lite liten och gammal.
Nyligen skrev min syster och frågade om vi ville ha hennes TV och med ett rungande ja och en biltur senare så hade vi en ny TV framför oss. En LG 55 tum ifrån 2014.
Dock var problemet att skruvarna till fötterna saknades, detta p g a att min syster hade fäst den på väggen.

Så flera idéer kom till mig i mina tankar:

  • Skruva upp TV:n på väggen? Vardagsrumsväggen är dock nymålad och klarar sig nog bra utan extra skruvhål.
  •  Försöka hitta rätt skruvar i en butik? Förmodligen det mest korrekta alternativet, men udda dimensioner kan vara lurigt att få tag i.
  • Använda några aningens för långa skruvar jag hittade hemma och 3Dprinta en distans? Med tillgång både till SOLIDWORKS och 3d-skrivare är arbetsinsatsen minimal och det förväntade resultatet utmärkt.

Sagt och gjort! Jag tog de M4-skruvar jag hittade i bra att ha lådan. Dock var skruvarna som sagt lite för långa. Så några mått senare och någon minuts ritande hade jag en 3D-modell som enkelt kunde laddas upp till 3D-printerns molnbaserade mjukvara hemifrån.

Dagen därpå när jag kom till jobbet hade jag mina små distanser, och senare på kvällen var TV:n uppe!

“Bild på 3Dmodellen”

Författare: Simon Haque, CTO
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading