Tillbaka

För dig som simulerar eller skulle vilja simulera i SOLIDWORKS

Det finns metoder för att göra livet med SOLIDWORKS simulation enkelt. Sen finns det också metoder som gör att livet med SOLIDWORKS simulation blir lite mindre enkelt. Hur gör man då när man hamnat i en av de där situationerna när det är lite mindre enkelt. Här kommer ett förslag. snittadEn sammanställning av tre delar som innehåller två besvärliga moment i simuleringssamanhang – geometrier som går i varandra och geometrier som inte riktigt rör vid varandra. I verkligheten är felen mycket små, men simuleringsverktygen kan ändå bli lite förvirrade. SOLIDWORKS simulation har några funktioner som kan vara till mycket stor hjälp.

Om ni provar att bygga en elementmodell av en sammanställning där några delar går i varandra kommer ni direkt att bli tillsagda att det inte går. inter

Do you want to check interference?

No tack!

 

 

 

Gör så här: Byt globalt kontaktvillkor till Allow Penetration. allow

 

Nu går det att bygga elementmodellenmesh

Men nu sitter ingenting ihop.

Lägg till kontaktvillkor automatiskt med Contact Sets, Automatically find Contact sets, Non-touching faces. Välj bonded.

 

Vill ni se vad som satts ihop – välj kommandot Contact visualization Plot.

Låsfast – lägg på laster och kör.

 

 

För er som har Simulation Professional, ni har nu en modell som ni kan köra en Submodeling studie på. En Submodeling studie ger er möjlighet att ta en av detaljerna ur en löst sammanställning och räkna på bara den. Gör en ny finare elementmodell och kör. Ni kan välja en eller flera delar ur sammanställningen eller flerkroppsparten.

 

I SOLIDWORKS 2016 kan vi dessutom hitta verktyg för att i samma moment binda samman skalelement med solidelement. Kontakta gärna oss för fortsatta diskussioner kring vad man kan göra med SOLIDWORKS Simulation.

 
[contact-form-7 id=”1358″ title=”CTA-bloggpost”]

Fredrik Stare
Författare: Fredrik Stare
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading