Tillbaka

Håll till höger på skärmen

Långt ut till höger kan man trots allt hitta en del användbart. I SOLIDWORKS kallas området för TASK PANE. Ni öppnar området genom att klicka på någon av de iconerna ni ser i en vertikal panel ute i högerkanten på skärmen.

 

Här finns något för alla.

Bakom husgaveln, SOLIDWORKS Resources hittar ni bl.a ett avsnitt för er som inte använt SOLIDWORS tidigare eller vill prova något ni inte tidigare haft anledning att experimentera med. Ni hittar SOLIDWORKS Rx, ett verktyg för att kontrollera installationen och också ett hjälpmedel för oss i supporten om vi vill samla information om en speciell situation på era datorer. Ni hittar möjlighet att logga in hos SOLIDWORKS och ni får också nyheter och lite mer brådskande information denna vägen. Längst ner kan ni få dagens tips.

Nästa flik heter Design Library. Här kan ni själva bestämma innehållet.

Det som visas är helt enkelt mappar på datorn. Här kan ni t.e.x peka ut geometrier eller sparade operationer som ni vill ha lättillgängligt. Skruvar och skisser och kanske kursfiler. Värt att känna till är SOLIDWORKS Content.

Via SOLIDWORKS Content kan man hämta alla möjliga standardgeometrier från SOLIDWORKS. Senast hämtade jag en massa rördelar. Delarna kan sedan användas i era konstruktioner. Följ instruktionerna som visas när muspekaren ligger över de filerna ni är intresserade av.

 

Under fliken File Explorer kan ni se de senast öppnade dokumenten och också leta på datorn efter sparade filer och då också öppna filer härifrån.

Bakom fliken Custom Properties döljer sig möjligheter att konfigurera ett gränssnitt för att hantera information som ska finnas till filen, File Properties.

Verktyget för att bygga dessa gränssnitt kan ni hitta i fliken SOLIDWORKS Resources, Property Tab Builder. Informationen kan sedan presenteras på ritningen eller som sökkriteria i något verktyg för att hålla reda på de filer ni skapar.

Många av er, ni som har SOLIDWORKS Professional och högre har också tillgång till SOLIDWORKS PDM Standard. Ett potent PDMsystem för mindre organisationer. PDMsystemet har sin egen flik i TASK Pane.

Dialogrutan till vänster, den med SOLIDEngineer loggan på, är en nummersnurra ni med serviceavtal kan hämta hos oss. En generell nummersnurra som kan konfigureras efter era önskemål. Behöver inte nödvändigtvis bara användas till caddokument utan kan mycket väl användas för alla typer av dokument som ska få ett unikt nummer.

SOLIDEngineer har utvecklat en egen flik för att ni lättare ska kunna komma i kontakt med oss och för att vi ska kunna informera er om ett eller annat. SolidEngineer Task Pane. Kontakta oss på supporten om ni är intresserade av vår Task Pane.

Kanske har ni hittat något ni inte redan visste och om något verkade extra intressant är ni alltid välkomna att kontakta oss på SOLIDEngineer för fortsatta diskussioner om allt vad ni vill diskutera.

 

 

Fredrik Stare
Författare: Fredrik Stare
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading