Tillbaka

Installation – Windows Reboot Pending

När man ska installera, eller ändra/reparera, SOLIDWORKS så händer det att man får ett meddelande när man startar Installation Managern: A Windows reboot is pending…

… vad ska man göra då och varför kan man få detta meddelande?

SOLIDWORKS kontrollerar om Windows behöver startas om efter någon/några andra installationer som inte är SOLIDWORKS. Det kan vara Windows uppdateringar som väntar, uppdateringar från andra program som automatiskt laddar ner och installerar. Man kanske har installerat ett program som, även om man inte får något meddelande, behöver startas om för att slutföra installationen. Windows bygger en lista för sig själv vad den ska göra när den startas om och det kan hända att om det är många program som väntar på omstart att dom inte körs av olika ledningar utan kräver ytterligare omstart/er. Och även här får oftast inte något meddelande om det.

En installation av SOLIDWORKS innefattar många programdelar, och även delar som inte är gjorda av SOLIDWORKS, t.ex. Prerequisites från bl.a. Microsoft, som ska installeras och registreras i Windows.

Vad gör man då? Jo, man startar om datorn tills meddelandet försvunnit, det kan ta ett antal omstarter tills så har skett. Dagens datorer brukar starta om snabbt, det inte som på den gamle goda tiden då man hade långsamma hårddiskar. När man väl har fått bort meddelandet kan man installera/modifiera/reparera SOLIDWORKS. Är också en bra idé att starta om datorn efter installationen även om man inte får något meddelande om det, jag gör det, även efter installation av andra program.

Har då denna skribent råkat ut för något då man ignorerade att starta om, absolut. Det är några år sedan, det som hände var att SOLIDWORKS ville inte vara med riktigt, delar av programmet som inte fungerade som dom skulle. Då startade man en reparation, och startade om datorn eftersom man fick Reboot pending meddelandet så klart. När man inte fick meddelandet längre så gjordes det en reparation av programmet och efter den var klar, inklusive en omstart, så fungerade programmet klanderfritt.
Så numera så ignorerar jag aldrig Windows reboot pending meddelandet.

Stefan Edholm
Författare: Stefan Edholm
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading