Tillbaka

KTH Formula Student

Vi på SolidEngineer är stolta sponsorer även denna säsong till KTH FS ( KTH Formula Student) och följer nyfiket utvecklingen av årets spännande projekt, en förarlös eldriven “rallybil”. Projektet som löper under ett år går nu in i spännande fas där bilen ska tillverkas och monteras.  Från Gustaf Aurelius, deltagare i projektet, får vi veta att de i januari genomgick krävande prov för att tävla om plats på startbanan, FSUK – Formula Student United Kingdom. Vi förstod av projektgruppen att proven gick fint och att anmälan nu är klar och godkänd, och som Gustaf säger, “-Nu behöver vi bara en tävlingsbar bil!” GRATTIS!

Provet som gruppen klarade, består av att ha totalkontroll på ett digert regelverket som alla deltagande grupper måste rätta sig efter, det beskriver hur bilen ska designas och byggas. Utöver reglerna har gruppen fått skicka in dokument som stärker att deras designer klarar av de krav som ställs på dem, och nu har gruppen klarat av även detta i jakt på att komma först i mål.

På bilden till vänster sitter några i projektet och löder PCB komponenter och drömmer om att detta tidskrävande, repetitiva och precisionskrävande arbete kan övertas av robotar …. Vid bordet arbetas det med kalibrering av de system som används för att få fram den bästa modellen.

Tillverkningen av racingbilen i glasfiber pågår och det som nu ska tillverkas är chassit.  -“Vi fokuserar nu på ‘test-critical-components’ så att vi kan få en bil som rullar och som vi kan testa våra nya system på. De saker som inte är absolut nödvändiga för att bilen ska rulla har låg prioritering just nu”, berättar Gustaf vidare.

Inom projektets management har fokus legat på att genomföra en generationsväxling i projektet för att säkerställa nästa års Formula Student deltagande. Vi får veta att det effektivt görs genom att anordna flera AW’s och att stärka organisationens struktur för framtiden.

Vi är glada över uppdateringen vi får och önskar fortsatt lycka till, vi följer er nära! Heja heja

 

       Läs mer 

Omslagsbilden är en rendering från en annan av projektets partners, Renderperfecteu.

Annika Lindberg
Författare: Annika Lindberg
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading