Tillbaka

Lanseringsevent Conceptual & Industrial Design

Idag hade vi första mötet gällande SolidWorks industrial och conceptual design. Dagen inledes med att Björn Lindwall pratade om konceptuell utveckling och hur olika företag tänker kring swid1detta. Jörg Grosse-Dunker tog sedan över, Jörg som har produktansvaret i Europa för SWID och SWCD berättade lite om produkterna och hur planerna framöver vad gällande utvecklingen var. Finns många spännande saker att se fram emot i dessa produkterna märkte man!

På mötet finns även Carl Öjerstam som har ett företag som heter Carl Design. Carl är med i lighthouse projektet som är för de första användarna på denna nya plattformen. Carl hade många
intressanta historier att berätta, bland annat om ett projekt till en kund där han hade utgått från storlek på en lastpall och en container för att bestämma sin storlek på lampan. Carl jobbade i designprocess mycket med SolidWorks så det naturliga valet för en evaluering av SWID föll på en fåtölj som han ritat i SolidWorks tidigare. Tiden hade minskat ganska drastiskt från ungefär 8 timmar till 30 minuter, men en av de viktigaste punkter för honom vad gällande utvecklingen i SWID så kan man bara börja formge utan att ha för mycket tankar om slutresultat, men för att få till en bra organisk design i SolidWorks så måste man ha tänkt rätt från början.

Test-knifeMarcus Olsson tog sedan över för att köra en visning av produkten där man går ifrån konceptskisser till färdig rendering på mindre än 30 minuter med lite olika utkast längs vägen. Väl efter visning kom det många frågor, svaret på en av dessa frågorna var hur krom såg ut i renderingsläget så det slutade med bilden till höger världens mest exklusiva äppelskärare. Frågorna fortsatte under lunchen som följde och det kändes som det var många som var sugna på att börja designa sina saker i SWIC.

 

Mattias Johansson
Författare: Mattias Johansson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading