Tillbaka

MBD Kurs

Om ni har funderingar på att börja använda SOLIDWORKS MBD och inte riktigt vet hur, gå en kurs! Vi har en 1-dags kurs där ni får lära er grunderna.

Vad är då MBD? Jo, ett sätt att effektivisera bort ritningssteget då man måttsätter modellen med toleranser m.m. och sedan kan använda MBD för att publicera en 3D PDF, en eDrawings fil eller en Step242. Man kan då få med PMI data i modellen vilket då kan göra det enklare att läsa in modellen i CAM programmet som då kan använda PMI datat för att automatiskt ställa om CAM-beredningen (TBM) för en CNC maskin.
Man kan antingen måttsätta modellen som vanligt i skisser och features, och sedan använda dessa när man publicerar. Andra sättet är att använda DimXpert för att få ut geometriska toleranser och publicera.

Med SOLIDWORKS MBD kan man också jämföra DimXpert annotations, reference dimensions och andra annotations mellan två parter.

PMI från MBD kan också användas i SW Inspection för mätprotokoll och kvalitetssäkring.

I SOLIDWORKS kan man öppna en stepfil som innehåller PMI data och se dessa.

Kursen består av 6 lektioner och övningar.

Vill ni veta mer om MBD så kolla gärna denna blogg: https://solide.se/blogg/mbd/
För att se när och var kursen går, och kanske anmäla er, så hittar ni sidan här: https://solide.se/kurs/solidworks-rmbd/

/Stefan

Stefan Edholm
Författare: Stefan Edholm
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading