Tillbaka

Möts du av en blank Installation Manager?

Tänk dig detta scenario: Du sätter dig vid datorn för att starta i gång installationen av SOLIDWORKS. Du känner dig redo. Installationsfilerna har du fått via en kollega och är nerladdade, uppackade och klara. ”Det är bara att köra i gång” tänker du och går in i mappen med installationsfilerna och startar Setup-filen. Men vad händer då? Installation Managern öppnas upp, men är helt blank! Vad gör du?

Installation Managern är det installationsprogram som används för att installera SOLIDWORKS-produkter. Genom att köra filen Setup.exe så öppnas Installation Managern upp för att guida dig igenom installationen. Vi har däremot varit med om att användare har mötts av en tom ruta, en helt blank Installation Manager. Detta har främst uppstått för kunder som fått installationsfiler skickade till sig som en komprimerad mapp, eventuellt ifrån någon kollega eller ifrån oss i SolidEngineer-supporten.

 

Såhär går du tillväga:

Problemet uppstår då det finns filer i mappen som är blockerade för användning. Närmare bestämt så finns det fyra stycken html-filer som behöver avblockeras. Du hittar dem under ….SOLIDWORKS 20XX SPX.X\sldim\lang\english\html

Högerklicka på filen och välj Egenskaper (Properties). Under fliken Allmänt (General) bockar du sedan i rutan ”Avblockera” (Unblock), som du finner längst ner (vid underrubriken Säkerhet (Security)). Gör samma process för alla html-filer som befinner sig i mappen, totalt fyra stycken. Kör sedan igång Installation Managern igen!

Alice Berglund
Författare: Alice Berglund
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading