Tillbaka

Prestandainställningar i SOLIDWORKS

Öppna sammanställningar och ritningar snabbare

Under de senaste åren har det kommit en hel del nyheter gällande att få en snabbare sammanställning/ritning men med utbytet att man får mindre tillgänglig information. Kollar man på alternativen när man öppnar en sammanställning så får man 3 alternativ direkt. Dessa är Large design review, lightweight och full resolved.

Large design review

Kollar man på vad man får med de olika alternativen så är det i första läget egentligen precis vad det heter Large design review är väldigt bra att kolla på en modell, men även väldig enkel modifiering på toppnivå där alla ”enkla mates” finns med, men det går även att göra nya på toppnivån.

sammanställningar SOLIDWORKS

Lightweight

Lättvikt är nästa nivå där har du inte infon uppladdad från alla underliggande nivåer, men dessa laddas först när man expanderar trädet för varje enskild part/undersammanställning. Så det är bara nuvarande nivå som är fullt laddad till du börjar expandera träden eller väljer att fullt resolva den.

Full resolved

Full resolved är ju precis vad det heter och allt är tillgängligt alltid. Det som dock finns för att kunna snabba upp denna variant är ju användet av load hidden component och speedpak. Load hidden är relativt självförklarande, men speedpak är en trevlig grej som få använder. Där kan man välja en subsammanställning som är väldigt tung som man inte jobbar med för tillfället och bara visa grafiken på den. Där behöver man i förväg skapa en speedpak men efter det blir det likande prestanda på den som i large design review.

Ladda ringningen i detailing mode

Kollar man på ritningsläget så kan det bli än mer tung på toppnivå då hela sammanställningen måste vara laddad för att vyerna ska uppdatera korrekt. Här finns det dock alternativet att lägga upp alla vyer och sedan bara ladda ritningen i detailing mode. I detta mode kan du göra allt som man brukar göra i ritningsläget förutom att lägga in nya och förändra vyer. Det som går att göra är att manipulera vyer som inte kräver någon ny info dvs break view, detail view och crop view. Allt annat som man kan göra i ritningar i form av mått, bom, revision clouds m.m. kan man naturligtvis också göra. Så den enda begränsningen är vyuppdatering och nya vyer.

ritningsvy

Hoppas att dessa tips kan underlätta för er när ni jobbar med stora sammanställningar.

Mattias Johansson
Författare: Mattias Johansson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading