Tillbaka

Skriv ut din egen Fidget Spinner

Senaste flugan – “Spinners” eller ”Fidget spinners” verkar vara det hetaste på skolgårdarna runt om i landet våren 2017.

 Enligt Wikipedia togs Fidget Spinner fram som ett hjälpmedel till personer som har svårt att fokusera för att bli av med stress och rastlöshet, t.ex vid ADHD, Autism eller allmän oro. Att snurra på spinnern sägs ge utlopp den nervösa energin. Dock verkar meningarna vara delade och en del säger att snurrandet istället spär på stressen.

Nåja.
Vi på SolidEngineer hänger ju gärna på de senaste trenderna och såklart skulle vi prova att printa en Fidget Spinner i Mark Two-printern.
Sagt och gjort, Spinnern caddades upp med hjälp av SOLIDWORKS, vi använda modeller av kullager från SOLIDWORKS toolbox (ingår i Premium och Professional). Sen skickades CAD filen till printern och printern gjorde sitt jobb. Ut kom en mycket snygg spinner och det enda som återstod var att tycka i kullagren. Kullagren är vanliga skateboardkullager om går att köpa i välsorterade sportaffärer eller på nätet.
Såhär blev resultatet:
(bilden är gjord i Visualize, då den verkliga produkten snurrade ut på en skolgård någonstans i Sverige snabbare än vi hann blinka)
fidgetspinner solidworks
Vill du printa din egen Fidget Spinner?
Fyll i din mailadress så kommer filerna du behöver till din mailbox!


Annika Lindberg
Författare: Annika Lindberg
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading