Tillbaka

SOLIDWORKS CAM Del 2 – ta några minuter och se våra kortfilmer!

SOLIDWORKS CAM är en nyhet som kom med i SOLIDWORKS 2018. I tidigare bloginlägg ( januari 2018)  har Mattias skrivit om vad som ingår i den senaste releasen av SOLIDWORKS, SOLIDWORKS CAM Standard, funktionaliteten erbjuder 2,5 axlig CAM. Vi har sex kortfilmer som visar på olika ämnen tillgängliga inom SOLIDWORKS CAM. Filmerna är mellan 2 till 4 minuter långa så det är lätt att få en snabb genomgång på följande områden.

Vi hoppas med dessakortfilmer ge en känsla för vad de olika områdena inom SOLIDWORKS CAM erbjuder. För de användare som har mer krav på funktionalitet finns en ny produkt för att stödja funktionalitet för CAM i SOLIDWORKS, SOLIDWORKS CAM Professional.

Med SOLIDWORKS CAM professional så finns det även möjligheter att använda dynamisk fräsning för att kunna få en fräsbana som ger konstant radiellt tryck på verktyget. Detta kommer ge en ökad livslängd på verktygen och ger också möjligheter till längre axiella ingrepp och ofta avsevärt snabbare bearbetning. Se även dessa tre korta informationsfilmerna för att tydligare se vad som erbjuds i Professional-varianten.

  

I SOLIDWORKS CAM Professional finns dessutom möjligheter att ta fram svarvbanorför detaljerna och att kunna använda en 4 eller 5 axlig fräsmaskin för att bearbetning av antingen flera detaljer samtidigt (med en ”Tombstone” variant som på bilden) eller att bearbeta 5 av sidorna (plus alla icke plana som kan finnas) på en detalj i en 5 axlig maskin utan att behöva spänna om detaljen.

Annika Lindberg
Författare: Annika Lindberg
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading