Tillbaka

SOLIDWORKS och Windows 11

Microsoft har releasat nästa version av Windows, Windows 11. Vi som använder SOLIDWORKS kanske funderar på om programmet fungerar på Windows 11. Ett lätt sätt är att gå till SOLIDWORKS sida för System Requirements och kolla där vilka versioner som stöds i Windows 11.

Ni hittar den sidan här: https://www.solidworks.com/support/system-requirements

Som ni ser i bilden nedan så finns det inget stöd för Windows 11 i versioner tidigare än 2022, som SOLIDWORKS inte har meddelat om det kommer att stödjas. Ni får gå in på länken tidigare för att kolla om det har ändrats något, en kontroll idag, 31/1-22, var det ingen förändring, det var som i bilden nedan.

Vad kan detta innebära om man ska köpa en ny dator, eller för den delen, ska man uppdatera sin nuvarande dator till Windows 11 (något som Windows Update kan meddela att det går)?
Det finns en chans att SOLIDWORKS kan fungera i Windows 11, men man ska inte vara säker på det, framför allt så är det nog problem ju äldre SOLIDWORKS versionen är.

Vår rekommendation är att man inte uppgraderar till Windows 11, och ska man köpa en ny dator, så se till att den kommer med Windows 10 installerat. Har man möjlighet så kan man prova på en dator först.

Hos oss på SolidEngineer så kommer vi inte att uppgradera till Windows 11 än på ett tag då vi är tvungna att kunna köra äldre SOLIDWORKS versioner.

Stefan Edholm
Författare: Stefan Edholm
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading