Tillbaka

SOLIDWORKS Welcome

En liten praktisk nyhet i SOLIDWORKS 2018 är Welcome dialogen. Ni hittar den bakom husgaveliconen just till höger om SOLIDWORKSloggan uppe till vänster i SOLIDWORKSramen.


Om ni inte vill flytta musmarkören kan ni istället trycka Ctrl-F2.
Öppna dialogen och se att ni där kan hitta en hel massa praktiska funktioner.

Först för att starta ett nytt dokument med standard mallarna. Standardmallarna pekar ni ut i Tools options – system options – default templates. Till höger om standardmallarna hittar ni Advanced, tryck där och ni kommer till den mappen som finns utpekad som er Document Templates i Tools options – file location – Document templates. Här kan ni spara en hel massa mallar som hjälper er att komma snabbare igång. Ni kan till exempel spara en mall med referensplan.

Nedanför mallarna hittar ni de dokument ni senast jobbade med. Klicka på den små pilarna längst ner till höger för att få fler öppningsalternativ. Längst ner på sidan hittar ni lite allmäna tips.

I nedre högra delen hittar ni länkar till websidor. Klicka på MySolidWorks – här ska ni skaffa ett konto med ert serienummer som id. Väl inloggad finns här allt ni behöver för att hantera er installation och en hel massa matnyttiga dokument. Välj Support i den horisontella menyn och hitta systemkrav och installationsmanualer.

Klicka vidare i Welcomdialogen och välj fliken Learn. Här hittar ni exempel på allt vad ni kan tänka er kring självstudier i SOLIDWORKS. Räcker inte detta vet ni att vi finns här och kan hjälp er med allt vad ni kan komma på i utbildningsväg. I nedre ramen ska ni klicka på Certification. Där hittar ni information om vilka certifieringar som finns för SOLIDWORKS. De är inte alldeles enkla men destå roligare när man lyckats.

Bakom fliken Alerts hittar ni viktig information från SOLIDWORKS.

Som vanligt är ni alltid välkomna att kontakta oss på SolidEngineer med allt vad ni tror att vi kan hjälp er med.

Fredrik Stare
Författare: Fredrik Stare
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading