Tillbaka

Spara filer ifrån SOLIDWORKS till 3DEXPERIENCE Platform.

Med hjälp av rollen Collaborative Designer for SOLIDWORKS går det att spara över sina SOLIDWORKS-filer till 3DEXPERIENCE Platform och på så sätt få tillgång till dem via den molnbaserade tjänsten. I detta inlägg förklarar jag kort hur man går tillväga för att spara över filerna och på så sätt kommer igång med att samarbeta mellan SOLIDWORKS och 3DEXPERIENCE Platform.

Det första man behöver göra är att installera applikationen Design withSOLIDWORKS på din dator. Detta gör man via 3DEXPERIENCE Platform, där appen finns tillgänglig i kompassmenyn. Öppna sedan SOLIDWORKS. Här kan du nu hitta en ny add-in: 3DEXPERIENCE. Logga in med ditt 3DEXPERIENCE ID och välj i vilket Collaborative Space du vill arbeta i. Ifall du vill skapa ett nytt Collaborative Space gör du det i 3DEXPERIENCE Platform, i appen 3DSpace. Det är här filerna lagras när de väl laddats upp på Plattformen.

Spara filer

För att ladda upp en fil till Plattformen så behöver du först ha filen öppnad i SOLIDWORKS. Du kan välja att skapa en ny eller öppna upp en befintlig fil. Filen dyker då upp under MySession i 3DEXPERIENCE. Högerklicka på filen du vill ladda upp och klicka sedan på Save. På så sätt sparas filen i Plattformen. Filens status har då ändrats till sparad (Se ändringarna i MySession) och revison A.1 har skapats.

Väl inne i 3DEXPERIENCE Platform hittar du nu filen i applikationen 3DSpace, i det Collaborative space du valde att spara filen i. Väljer du att spara ner en samanställning, så sparas alla tillhörande parts och eventuella subassemblies också ner till Plattformen.

Öppna upp filer

För att öppna upp en fil i SOLIDWORKS som är sparad i ett Collaborative Space i 3DEXPERIENCE Platform så finns det lite olika sätt att gå tillväga på.

Du kan söka efter en fil direkt i SOLIDWORKS, i 3DEXPERIENCE add-in’en. Dra in filen och släpp den i arbetsfältet, eller klicka på pilen bredvid filnamnet och sedan på ”Open”. Du kan annars klicka på kompassen (i övre, vänstra hörnet) och sedan exempelvis gå via appen Bookmarks Editor, ifall du vet att den fil du letar efter finns tillgänglig där. Markera sedan filen, dra och släpp.

Obs! Appen 3DSpace går inte att öppna i SOLIDWORKS, då den alltid öppnas i upp i en webbläsare. Det är bara en del appar, som Bookmark Editor eller 3DDrive, som man kan öppna upp i sin add-in.

Du kan annars välja att öppna upp en fil ifrån Plattformen. Väl inne i 3DSpace, markera den fil du önskar öppna och klicka sedan på Open With > SOLIDWORKS. Filen öppnas då automatiskt i SOLIDWORKS.

Det var allt för mig den här gången. Det jag beskriver i detta inlägg är kanske det som man främst behöver veta för att komma igång med ett samarbete mellan SOLIDWORKS och 3DEXPERIENCE Platform. Den add-in som blir tillgänglig i SOLIDWORKS gör det också möjligt att exempelvis checka in /ut filen eller skapa nya revisioner direkt i SOLIDWORKS.

Vi önskar er en god fortsättning och ett gott nytt år!

/ Alice

Alice Berglund
Författare: Alice Berglund
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading