Tillbaka

Tre nyheter i SOLIDWORKS 2024

Kanske är du en teknikentusiast och gillar när det kommer nyheter inom tekniken. Då är det här en blogg för dig!  I den här bloggen kommer jag att nämna tre nyheter i SOLIDWORKS 2024 som jag tycker är lite extra trevliga.

Spara till äldre versioner

Du har säkert stött på problemet att inte kunna öppna en fil för att den är skapad i en nyare version. En nyhet i SOLIDWORKS 2024 finns det en ny funktion som gör det möjligt att spara till två äldre versioner. Alltså går det i 2024 att spara till version 2023 och 2022. Detta fungerar för parter, sammanställningar och ritningar och görs vid Save As eller i samband med en Pack and Go.

Save as previous version in SOLIDWORKS.

Förhandsgranskning av mått

En annan nyhet i 2024 är att det går att få en förhandsgranskning av mått i en skiss. Utan att starta Smart Dimension-kommandot, kan förhandsgranskningen användas för att skapa ett mått. Detta är en systeminställning som hittas under System Options > Sketch, där behöver man bocka i Preview sketch dimension when selected för att detta ska fungera. Förhandsgranskningen fås genom att till exempel markera en linje.

Preview sketch dimension in SOLIDWORKS.

Laga dinglande mått

Om en modell har ändrats så kan vissa referenspunkter till mått gå förlorade. I dessa fall är det inte ovanligt att en del mått blir så kallade dinglande mått (dangling dimensions). I tidigare versioner har det varit lite knepigt att laga dessa mått. Men i 2024 har det kommit en ny funktion som gör det enklare. För att laga ett dinglande mått går det att högerklicka på måttet och trycka på reattach, sedan är det bara att klicka på den nya referenspunkten för att koppla måttet dit.

 

GIF av dinglande mått som lagas. Nyhet i SOLIDWORKS 2024.

Emelie Laurent
Författare: Emelie Laurent, Product Specialist
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading