Tillbaka

Tre nyheter i SOLIDWORKS Simulation 2024

SOLIDWORKS Simulation Standard, Professional och Premium är separata produkter som kan köras tillsammans med SOLIDWORKS Standard, Professional och Premium. I SOLIDWORKS Premium ingår det en annan variant av Simulation som heter SOLIDWORKS Simulation. Där går det att göra statiskt linjära beräkningar på parter och sammanställningar. I dagens blogg presenteras tre nyheter i Simulation 2024.

Automatisk sparning av filer

För att undvika att förlora data, går det nu i 2024 att ställa in automatisk sparning av filer efter skapande av mesh samt när en beräkning är klar. Detta är en systeminställning som hittas under Simulation > Options > System Options > General, där går det att bocka i Save file after meshing and after the analysis completes, se bild nedan.

Inställningar för att spara resultat automatiskt. Nyhet i SOLIDWORKS Simulation 2024.

Förbättrade inställningar för lagerkopplingar

Lagerkopplingar är i sig inget nytt. Men i Simulation 2024 så finns det nu lite fler inställningar. Den första nyheten är att standardinställningen för kopplingstyp (Connection Type) är utbredd (Distributed). Den andra nyheten är en helt ny inställning, där det går att definiera en styvhet (Stiffness) och stabilisera rotationsaxeln. Dessa nyheter går att applicera för statiska beräkningar, frekvensberäkningar, knäckningsfall samt linjära dynamiska beräkningar.

Inställningar för lagerkopplingar. Nyhet i SOLIDWORKS Simulation 2024.

Exkludering av mesh och resultat vid kopiering av en beräkning

När en beräkning ska återanvändas för att spara tid så behöver uppsättningen ofta modifieras. Ny mesh kan behöva genereras för att sedan köra beräkningen igen och få det nya resultatet. För att spara ännu mer tid så finns det nu i Simulation 2024 en inställning som gör att mesh- och resultatdata inte inkluderas i kopieringen av beräkningen. Detta kan ställas in via Simuation Options > Default Options > Solver and Result, där det finns två rutor som styr detta. Ett annat alternativ är att bocka i dessa rutor i Property Manager när beräkningen kopieras, se bild nedan.

Inställningar för att kopiera en beräkning utan mesh och resultatdata. Nyhet i SOLIDWORKS Simulation 2024.

Emelie Laurent
Författare: Emelie Laurent, Product Specialist
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading