Tillbaka

Uppdatera Composer-fil när SOLIDWORKS filnamnet ändrats

SOLIDWORKS Composer är ett mycket bra program för att skapa bilder till manualer, och en av de verkliga fördelarna är att du har en levande koppling tillbaks till CAD-modellen. Detta gör att du enkelt kan uppdatera din SOLIDWORKS Composer-fil om CAD-filen har ändrats. Ibland kan detta dock krångla lite.  Känns detta igen, du har skapat de bilder du behöver, inklusive ett antal sprängbilder, och så får du ett meddelande om att det har skett en del förändringar som du behöver uppdatera ditt dokument med. Inga problem tänker du och öppnar ditt dokument, går till Update och klickar på filen som är uppdaterad. När uppdateringen är klar så kollar du igenom alla bilder och ser att alla dina sprängningar är borta. Varför har detta skett?

Jo det beror på att Composer uppfattar att det är en ny fil då filen du uppdaterat med har ett annat namn. När du öppnar en en SOLIDWORKS sammanställning första gången så sätts Rootnamnet (ikonen som ser ut som en jordglob) till att vara samma som filnamnet. Och om Rootnamnet inte är samma när du uppdaterar din fil så uppdateras allt som om det skulle vara en ny fil, och alla sprängningar försvinner. Hur åtgärdar man detta?

Jo, det gör man genom att ändra Rootnamnet till att vara samma som filen du vill uppdatera med. Ett exempel:


Du vill uppdatera denna med ändringar som finns i nedanstående fil.

Som ni ser så är Rootnamnen olika, “Universal Joint_&” i din originalfil och “UniversalJoint” i filen som du ska uppdatera med.

Innan du ska uppdatera din fil så behöver du byta Rootnamnet i din originalfil. Du gör det genom att, med Alt tangenten, klicka på Rootnamnet och sedan kan du under Properties klicka i Name rutan och döpa om till det nya namnet.

 

 

Därefter kan du göra Update med den ändrade SOLIDWORKS filen.

Det du sen behöver göra är att gå igenom alla bilder och göra en ny sprängning på den uppdaterade delen, alla andra sprängningar ska vara opåverkade.

Stefan Edholm
Författare: Stefan Edholm
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading