Tillbaka

Vad är nytt gällande PhotoView 360?

Dagarna går och vi är nu en bit in i 2024. Varje år presenteras nyheter i och med att en ny release av SOLIDWORKS släpps på marknaden. Förra veckan pratade vi i bloggen lite om tre nyheter i 2024. Jag tänkte denna vecka följa i samma spår och mitt fokus hamnar på vad som händer med PhotoView 360 i SOLIDWORKS 2024.

Dialogruta angående PhotoView 360

Hej då, PhotoView 360

PhotoView 360 har varit en trogen tjänare sedan en tid tillbaka och har gett användaren möjligheten att skapa renderingar direkt inifrån SOLIDWORKS. Så länge man haft en SOLIDWORKS Professional- eller Premium-licens. I och med SOLIDWORKS 2024, som dök upp på marknaden i november 2023, så är en av nyheterna däremot att PhotoView 360 inte längre kommer att ingå.

Hallå Visualize!

Visualize kan ersätta PhotoView

Ifall man då vill fortsätta att skapa renderingar av sina modeller, hur ska man nu då gå tillväga? SOLIDWORKS Visualize Standard fortsätter att vara tillgängligt för dem som har SOLIDWORKS Professional eller Premium med ett aktivt serviceavtal. Programmet är ett mer kraftfullt alternativ som installeras och körs separat från SOLIDWORKS.

“True to our mission to continuously innovate our solutions, our rendering technology has evolved over the years to meet customer and market demand, culminating in the latest version of the SOLIDWORKS Visualize products”
–  SOLIDWORKS (solidworks.com, PhotoView 360 Product Update)

Citatet ovan kommer ifrån SOLIDWORKS själva. Det är plockat ifrån en artikel där de skriver just om varför de tagit beslutet att sluta med PhotoView 360. De menar att Visualize är det renderingsverktyg som levererar mer kvalitativa bilder och att det är det som efterfrågas idag. Därav har de valt att gå vidare och enbart fokusera på Visualize.

Intresserad av att köra Visualize?

rendering i Visualize
Är du intresserad av att lägga till Visualize Standard i sin SOLIDWORKS-installation? Kontakta oss i supporten så hjälper vi dig med att ta fram det serienummer som behövs, som är kopplat till din SOLIDWORKS-licens. Visualize Standard och Professional finns även att köpa separat. Du kan även läsa mer om produkten här!

Viktigt är också att poängtera att PhotoView 360 inte tas bort helt ifrån marknaden. Det kommer fortfarande att finnas tillgängligt i tidigare versioner. Det är först från och med SOLIDWORKS 2024 SP 0.1 som produkten inte längre ingår. Detta kan vara bra att känna till ifall du till exempel arbetar mycket med att rendera animationer detta är inte en funktion som ingår i Visualize Standard, utan enbart i Professional.

 

Alice Berglund
Författare: Alice Berglund
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading