Tillbaka

3D Creator & xDesign – skapa modeller i molnet

Nu har vi gjort en kort och förklarande film som tar upp och går igenom grunder i hur du skapar modeller på 3DEXPERINCE Platform.  Vi visar en av rollerna, 3D Creator och applikationen xDesign.

Med rollen 3D Creator får du tillgång till applikationen xDesign, ett CAD-verktyg som ger dig möjligheten att skapa 3D-modeller direkt i 3DEXPERIENCE Platform. xDesign påminner mycket om andra CAD-program på marknaden och erbjuder klassiska CAD-verktyg att använda till att rita upp 3D-modeller. I den så kallade aktionmenyn finner du ett flertal funktioner som hjälper dig att snabbt rita upp enskiss. Denna skiss kan du sedan välja att extrudera på olika sätt för att skapa en3D-modell. Du har även möjlighet att arbeta med ytmodellering och sammanställningar i xDesign.

Att det är ett molnbaserat verktyg gör det tillgängligt – alltid och var som helst. Du kan öppna upp xDesign direkt på din dator, surfplatta eller telefon så länge du har tillgång till en internetuppkoppling.

Filerna som du skapar i xDesign sparas i 3DEXPERIENCE Platform, vilket gör det möjligt att dela filer med andra 3DEXPERIENCE Platform-användare. Det går även att exportera filer ifrån xDesign, för att exempelvis öppna upp dem i SOLIDWORKS. Alternativet är att använda sig av applikationen 3DEXPERIENCE Connector for SOLIDWORKS för att få tillgång till dina xDesign-filer direkt i SOLIDWORKS med hjälp av en add-in vid namn 3DEXPERIENCE.

Jag hoppas du fick ut en massa användbart av denna korta film. Tipsa mig gärna om du har andra ämnen du skulle vilja att vi visade i bloggen, tack !

// Alice Berglund

Alice Berglund
Författare: Alice Berglund
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading