Tillbaka

Använd DISPLAYSTATE

Vad är Displaystate?

Ett Displaystate är ett visningsläge. Om du te.x vill visa bara ytterdörren på din nya lekstuga kan du välja att skymma (hide) alla andra delar och spara vad du ser på skärmen som ett Displaystate. Displaystates kan namnges och de sparas automatiskt med sammanställningnen eller detaljen. Displaystates tillhör antingen hela sammanställningen eller en speciell konfiguration. Man kan alltså tänka sig att du har två konfigurationer i sammanställningen, en där dörren är stängd och en där dörren är öppen. Din Displaystate ”Visa Ytterdörr” kan då gälla för antingen den stängda, den öppna eller för båda konfigurationerna.

Displaystates kan:

• Skapas i sammanställningar och parter.
• Visa modeller i olika färger.
• I sammanställningar visa vissa komponenter som trådmodeller och andra skuggade.
• Användas på ritningar.
• Användas som ett verktyg för att öppna stora sammanställningar. Gör ett displaystate som innhåller få synliga delar, när du sedan öppnar sammanställnigen väljer du det displaystatet och bockar dessutom i rutan Do not load hidden components.

Hur gör jag enkelt ett Dispalystate?

Markera i en sammanställning de delarna du vill visa, högerklicka på skärmen och välj Isolate. Nu ska du bara se de delar du vill visa och du ska dessutom se en dialog med en knapp för att spara det du ser som ett displaystate. Isolate_save_As
Ge ditt Displaystate ett namn och titta i Configuration Manager (fliken ovanför historieträdet med två gula kuber på), längst ner hittar du ditt Displaystate.

 

Eller högerklicka i fältet för displaystates i configuration manager.

Lägg till displstate_confmana

 

Fredrik Stare
Författare: Fredrik Stare
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading