Tillbaka

Bli vän med Display States, del 2

I ett tidigare blogginlägg introducerade vi begreppet Display states. I det här inlägget ska vi kika på tre sätt till som man kan använda Display states.

Snabbt styra synlighet

Det första användningsområdet vi ska titta på kan vara tillämpbart när man ritar på en mer komplicerad geometri. Många gånger kan det då vara så att man har en del hjälpytor/referensskisser/etc. som kan skymma den färdiga geometrin. Knepet är då att skapa ett nytt Display state där man döljer allt oönskat. Därefter kan man enkelt växla mellan att se all hjälpgeometri eller ingen alls.

dölj hjälpytor i Display States

 

Isolera komponenter

För att lättare kunna se och jobba med en delmängd av komponenterna i en sammanställning är kommandot Isolate väldigt behändigt. Vad det gör är att temporärt dölja alla komponenter förutom de man markerat. Då synlighet är en av de saker man kan styra med ett Display state så kan man spara det isolerade läget just som ett Display state för att snabbt kunna komma tillbaka till det.

Isolera komponenter och skapa grupper

 

Öppna i isolerat läge

Det sista tipset angående Display states gäller öppnande av sammanställningar. Har man sparat sin sammanställning med flera Display states så kan man vid öppnande av filen välja vilket av dem som skall användas.

Öppna i isolerat läge

I Open-rutan finns en bock där man kan välja huruvida eventuella dolda komponenter skall läsas in i minnet eller ej. Bockar man ur denna bock bör ni se att det går fortare att öppna sammanställningen och att SOLIDWORKS använder mindre minne. Baksidan av myntet är det tar aningens längre tid att tända en dold komponent då komponenten först måste läsas in i minnet innan den kan visas.

 

Det var allt för den här gången! Väl mött nästa vecka!

Björn Wallén
Författare: Björn Wallén
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading