Tillbaka

Bli vän med Display States

Är du intresserad av att arbeta med olika visuella inställningar, för att till exempel framhäva specifika delar av en modell? Då skulle jag rekommendera att arbeta med Display States. “Vad är Display States?” undrar du. Det ska vi gå in lite närmare på i denna blogg!

 

Först och främst: Vad är Display States?

Genom att skapa olika Display States har man möjlighet att visa parter och sammanställningar i olika visningslägen, genom att skapa olika versioner som har olika visuella inställningar.

Du kan sedan växla mellan dina olika visningslägen. Display States sparas tillsammans med part- eller sammanställnings-filen, på liknande sätt som till exempel konfigurationer gör.

 

Hur fungerar det?

Som nämnt i stycket ovan så arbetar man med olika visuella inställningar när man använder sig av med Display States. Det kan handla om exempelvis:

  • Visa delar i olika färger
  • Ställa in en komponent att visas som transparent, för att enklare visa insidan
  • Visa olika delar i en sammanställning som trådmodeller och vissa som skuggade, genom att ställa in olika Display Style:s.
  • Tända och släcka valda delar.

Exempel på olika Display States

Alla dina Display States hamnar i en separat del under ConfigurationManager-menyn. Här kan du enkelt växla mellan dem genom att dubbelklicka på det Display State som du vill göra aktivt.

 

Hur skapar du ett Display State?

För att skapa nya Display States så tar du dig först till Configuration Manager där du hittar underrubriken “Display States”. Standard är att du alltid börjar med ett vyläge vid namn Default. Högerklicka på det i listan och välj ”Add Display State” för att lägga till nya och välj sedan ett relevant namn.

Nästa steg är att ställa in de visuella inställningar du vill ha. Nedan hittar du en kort video som visar alla nödvändiga steg.

 

 

Använd dina Display States i ritningar

Ifall du skapar ritningar av parter eller sammanställningar som innehåller flera alternativa vyer, så kan du ställa in dina vyer att vilket av dem som ska visas. Markera först en vy. I menyn till vänster hittar du där underrubriken ”Display States” där du kan välja vilket som skall användas.

välj display states

 

Alice Berglund
Författare: Alice Berglund
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading