Tillbaka

Composer Hotspots

I SOLIDWORKS Composer finns möjligheten att skapa något som kallas Hotspots. Med hjälp av dem går det att  ta fram Composerdokument med länkning inom dokumentet och till utomstående filer. Hotspots används även vid skapandet av interaktiva SVG:er från Composer.

Ett bra första steg är att tänka igenom vilka vyer som behövs och hur dessa ska vara länkade till varandra.

När vyerna har skapats är det dags att generera sina hotspots genom att markera enstaka komponenter eller grupper som ska ingå och klicka på “Create Hotspot”;

Därefter är det dags för inställningar i Properties – här kan vi ange om just denna hotspot ska vara aktiv i denna vy (Show), vi kan ange en text som visas när vi håller muspekaren på den (Tooltip), en färg som highlightar vår hotspot (Color), samt en länk (Link) som anger vad som ska hända om vi klickar på den.

En länk kan till exempel gå till en annan vy i själva Composerdokumentet eller en utomstående fil , video eller hemsida. Det går även bra att länka mellan SVG:er;

Det är oftast en god idé att namnge sina hotspots i trädstrukturen så att de blir lätta att identifiera om det blir några stycken.

Glöm sedan inte att testa länkarna så att de fungerar – Lycka till!

Författare: Helene Persson

 

 

Helene Persson
Författare: Helene Persson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading