Tillbaka

Designutveckling i 3DExperience Platform

I detta inlägg tänkte jag visa kort om hur en designutvecklingsprocess kan gå till i 3DExperience Platform. Jag använder mig av två olika appar: xDesign, där jag ritat upp min 3D-modell, och 3DSwym, där jag kommunicerar med mina kollegor i ett så kallat Community.

Låt oss säga att jag och min arbetsgrupp har fått i uppgift att ta fram en ny design på en kopp till vårt företag. Jag har ritat upp en design i appen xDesign som jag nu vill dela med mig till mina kollegor. För att utveckla formen vidare, behöver jag deras åsikter. Hur gör jag?

Med min kopp-modell öppen i xDesign kan jag därifrån direkt lägga upp den som ett inlägg i arbetsgruppens egna Community i 3DSwym. Under fliken Tools i den så kallade aktionmenyn, som löper längs nedre sidan av appen, hittar man publiceringsverktyget. Här kan man välja att lägga upp en 2D- eller 3D-vy av sin modell direkt i ett Community. Jag väljer i det här fallet Share as a 3D och fyller sedan i vilket Community jag vill publicera vyn.

Väl inne i 3DSwym appen ligger nu ett nytt inlägg uppe som visar min design. Då jag valde att publicera en 3D-modell går det att rotera modellen direkt i visningsrutan, vilket gör det enkelt att granska den.

Dubbelklickar du direkt i vyn öppnas den upp i ett större format. Även här finns en aktionmeny med tillgång till verktyg som gör det möjligt att exempelvis gömma/visa detaljer eller göra mätningar direkt i modellen. Härifrån kan även du och andra i din arbetsgrupp göra kommentarer.

Låt oss säga att en logotyp ska tryckas på koppen och du har ett bra förlag på placering. Klicka på Annotation Commands under fliken Tools. Till höger visas nu en ny meny. Härifrån kan du rita eller skriva kommentarer, vilket gör det enkelt för dig att visa vart du tänkt dig att logotypen borde placeras.

Efter du placerat ut din kommentar, skapa ett nytt inlägg i 3DSwym genom att klicka på Publish to 3DSwym under fliken View i aktionmenyn. I 3DSwym går det att välja att kategorisera sitt inlägg på olika sätt, denna gång publiceras inlägget som en fråga.

Kommentarer kan även göras direkt i inlägget. Till exempel här nedan, då jag frågar vad de andra i gruppen tycker om förslaget att lägga till ett öra till koppen.

Såhär kan alltså du och dina kollegor/vänner arbeta med designutveckling i 3DExperience Platform. Funktionerna som jag gått igenom gör det enkelt att bolla nya idéer mellan varandra på en samlad plats, tills alla är nöjda och överens med hur koppen ska se ut.

Det var allt för den här gången. Lycka till med ditt egna arbete!

 

/Alice

 

Alice Berglund
Författare: Alice Berglund
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading