Tillbaka

En ny profil till SOLIDWORKS Weldment, någon?

För oss som vill svetsa ihop en ny altan – Var finns 32×120 mm trallvirke i SOLIDWORKS balkbibliotek, hur tänkte dom här?

Som ni säkert redan vet har alla ni som använder SOLIDWORKS en modul som kallas Weldment. Avsikten är att erbjuda ett verktyg för att underlätta konstruerandet när det ska bli en ihopsvetsad balkkonstrution. Ett urval balkar installeras men troligen kommer ni ganska snart att behöva utöka balksortimentet. SolidEngineer har under flera år tillhandahållit standarbalktvärsnitt för fri nedladdning från vår hemsida. Ni som har serviceavtal kan kostnadsfritt hämta balkarna.

När ni konstaterat att dessa inte riktigt räcker till för ert behov ska vi nu berätta hur man gör egna.

Enkelt.

  1. Starta en ny tom part och rita helt enkelt en profil ni vill konstruera med som en skiss.
  2. Skapa minst två konfigurationer (tex två olika storlekar).
  3. Markera skissen i historieträdet, viktigt.
  4. Välj Spara som och filformatet Library Feature Part.
  5. Spara filen i ett bibliotek som ni antingen redan pekar på via File location i Tools Options File location, eller har för avsikt att utnämna till er nya balkmapp och peka sedan ut den med Tools options – System Options – File Location – Weldment Profiles.

Nu finns profilen tillgänglig för fenomenala konstruktioner. För en mer heltäckande genomgång av Weldment kontakta Helene Holmgren, ansvarig för kurser, för en personlig genomgång.

Fredrik Stare
Författare: Fredrik Stare
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading