Tillbaka

Hantera importerade modeller

Tänkte vi skulle ta och kolla på lite verktyg som finns i direct editing fliken i SOLIDWORKS, den först biten jag tänkte kolla på är delete face och mer specifikt delete and patch. Med delete and patch så kan man välja några ytor som man vill ta bort som kanske ska köras i en annan maskin eller inte ska vara med överhuvudtaget i modellen. Denna funktion använder jag väldigt mycket för att ta bort hål i modeller, men har nedan testat vid lite mer avancerade former och fått väldigt bra resultat. Så denna funktion kan jag rekommendera att testa när det är ytor som man på ett eller annat sätt behöver förändra. Har lite före och efter bilder nedan för att se exempel på hur den kan användas.

 

 

En annan funktion som man kan göra mycket spännande med är move face. Denna är optimal för att få till sina 0.1-0.2 mm extra på ett hål för att kunna hantera positiva och negativa toleransen. Funkar också alldeles utmärkt för att offset:a väggar för att få tjockare gods och en massa annat. Förutom möjligheten att göra en offset så kan du även flytta och vrida till exempel en ficka som också kan vara väldigt användbara för att kunna hantera toleransbilder.

Sen vill jag bara i sammanhangen nämna CAMWorks och SOLIDWORKS CAM:s tolerance based machining som kan hantera en modell med nominella mått och ända få en korrekt bearbetat modell till medelvärdet så man inte behöver alla funktioner ovan ;). Kolla gärna länken för att förstå hur och/eller hör av dig till oss om du vill veta mer.

 

 

Författare: Mattias Johansson

 

 

Mattias Johansson
Författare: Mattias Johansson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading