Tillbaka

Hur hanterar nu era reservdelar?

Reservdelar är en del som brukar stå för en liten till mellanstor del av omsättningen, men är ofta en del där vinstmarginalen är väldigt bra. Så att hitta en metod att sälja sina reservdelar är väldigt viktigt. Vad har vi som kan hjälpa er här då tänker ni säkert. På den frågan så finns det flera svar beroende på hur långt man vill gå med automatiseringen och digitalisering. Här är några olika produkter som kan hjälpa er.

 

3d PDF

Med MDB så kan man skapa 3d pdf:er på sammanställningar som är klickbara och kopplade till en bomlista. Denna metod är väldigt enkel att ta fram och funkar bra för internt bruk att ta fram delar. Nackdelen är att den blir lite långsam när sammanställningen är lite större och kan då även bli lite oöversiktlig. Dock en bra variant för att kanske framförallt internt inom företaget enkelt kunna hitta det man söker.

Composer

Composer är ju ett väldigt trevligt verktyg som kan användes till det mesta känns det som. Just inom reservdelsbiten så finns det möjligheter att skapa svg-filer eller scale able vector graphics filer som är alldeles utmärkta att använda direkt på webben (eller i en katalog om man är mindre digitaliserad 😊). Det man får är då en bild med hotspots så ”hoovrar” man över något så markeras ballong rätt rad i boomen och komponenten samtidigt. Det går även att koppla detta vidare till nästa sprängskiss så man kan gräva ner sig i modellen.

Spareparts publisher

Den sista produkten jag tänkte prata om är Spareparts publisher. Denna hör man på namnet att den lämpar sig just för reservdelsförsäljning och det är precis vad den är till för. Den använder sprängskisser ifrån composer som vi beskrev ovan, men man kan även använda PDF filer och göra hotspots på dom för att kunna hantera elschema eller annat som inte är uppritat i 3d. Här har men en komplett webhandel som är till för att använda ut mot slutkunden, där man klickar ner sig från toppnivån till den produkten man behöver och lägger den i kundkorgen. Denna går också att typanpassa för att fungera utifrån era behov med koppling till affärssystem, importautomation m.m. Bifogar länken nedan till en exempelsida så kan ni klicka er runt för att testa hur det fungerar.

https://solide.ctpublisher.com/

Hör gärna av er om ni vill veta mer om hur vi kan hjälpa er med er reservdelsförsäljning!

/Mattias

Mattias Johansson
Författare: Mattias Johansson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading