Tillbaka

Interconnect och import av filer

Med övergången till hyrlicenser i mjukvarubranschen så har också sättet att få ut uppdateringar förändrats. Här är ju inte SOLIDWORKS olikt andra, utan nu är det som så att vi får huvuduppdateringar vid årsreleasen, men det kommer också komma en hel del uppdateringar och förändringar i samband med service pack.

En av dessa förändringar kom nyligen i samband med släppet av SOLIDWORKS 2024 SP2, och det är att det numera bara finns en importmotor. Tidigare fanns både en äldre legacy variant och den modernare 3d interconnect. Vid övergången till SOLIDWORKS 2024 SP2 är legacy-versionen pensionerad för att man ska kunna lägga utvecklingsresurserna på 3D interconnect, som är en bättre och mer robust importmotor.

Finns det någon baksida? Jo, det finns fortfarande tillfällen där den gamla importmotorn är ett bättre alternativ. Några få av våra kunder, som använder importfunktioner väldigt ofta, har sett detta, och då kunde vi bocka ur alternativet enable 3d interconnect för att testa om det blev bättre utan. Så om ni vet med er att ni importera STEP-filer  (eller andra CAD-filer från andra system) väldigt ofta, så kan det vara läge att avvakta en aning med 2024 SP2, eller att installera en 2023 installation vid sidan av för att ta dig an de importerna som inte fungerar i 2024 SP2.

Så de allra flesta uppdateringar blir till det bättre, men emellanåt behövs det pensioneras vissa funktioner då nya bättre har kommit, och det kan bli ett kort glapp däremellan som man kan behöva avvakta lite att uppdatera.

Mattias Johansson
Författare: Mattias Johansson
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading