Tillbaka

iPad-stöd del 3 – hur det blev…

Att version två var ett stort fall framåt i mitt egna lilla produktutvecklingsprojekt var ganska tydligt. (Se hur det hela startade här…) Men, precis som vanligt märker man att det finns saker som kan bli bättre. Passformen för iPaden var nu perfekt och handen kunde enkelt hålla i det hela när man låg ner och kollade på film men det upplevdes lite vingligt eftersom kanten var så tunn. Dessutom så var det ingen lysande idé att ta bort den lilla urgröpningen eftersom det nu var svårt att få upp snabbmenyn för ljus/blåtand/rotationslås mm. Inte praktiskt alls. Så, tillbaks in i SOLIDWORKS.

I SOLIDWORKS var det bara att införa de nya idéer som kom fram genom att testa förra prototypen...

I SOLIDWORKS var det bara att införa de nya idéer som kom fram genom att testa förra prototypen…

Lite kreativt micklande med modellen och de nya idéerna var på plats. Ett litet urtag framtill, lite svängig form där handen ska hålla i och lite generösare avrundningar för att få hela biten att upplevas lite mjukare. Kort och gott en massa bra ändringar som nu bara behövde bli STL och skrivas ut i vår Mark One! Skrivaren fick stå och spritsa nylon halva natten och på morgonen när jag kom till jobbet var allt klart sedan länge.

Här ser man version 2 och den som slutligen överlevde de tuffa användartesterna! Sista versionen är lättare att hålla i, har urgröpning för att få upp snabbmenyn och är mer avrundad, särskilt i framkant för att få bort en vass kant som var störande.

Här ser man version 2 och den som slutligen överlevde de tuffa användartesterna! Sista versionen är lättare att hålla i, har urgröpning för att få upp snabbmenyn och är mer avrundad, särskilt i framkant för att få bort en vass kant som var störande.

Det är så kul varje gång man ser sin grej utskriven och klar, och bara väntar på att man ska plocka upp den för att prova om de nya idéerna bär eller inte. Biten satt fast ganska ordentligt men med lite välriktat våld så fick jag loss den och kunde börja testa. Tja, testa och testa. Jag kan ju inte gärna lägga mig och kolla på film på kontoret, så riktig testning fick vänta till senare. Men, första intrycket var i alla fall att nu skulle mitt iPad-stöd kunna funka på ett bra sätt och antagligen bli ett oumbärligt tillbehör till plattan. Hmm, man kanske ska skriva ut en till, när man ändå har chansen…

 

 

Mie Sörqvist
Författare: Mie Sörqvist
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading