Tillbaka

Några nyheter i Eiger

Ni som äger en Markforged skrivare kanske inte har märkt att det kommit några nyheter i Eiger slicern.

En av dessa är en inställning som heter Stagger Seams. Med den aktiverad så kommer skrivaren inte att starta på samma ställe på varje lager.

Man kommer dit genom att klicka på Settings och sedan på Stagger Seams.

Klicka därefter på Save.

Den andra nyheten är att du kan bestämma var det ska vara stödmaterial och var det ska vara fiber eller inte. För att komma dit så klickar man på Internal View.

Väl där så finns det två möjligheter att, i detta fall, välja vilka lager jag vill göra “override” på. I bilden så har jag markerat lager 1-100. Detta gör man genom att längst ner markera lagren genom att hålla ner vänster musknapp och och dra. Det går att finjustera lagren efteråt. När man markerat lagren så klickar man på “Create New Override” och väljer vad man vill göra, i detta fall “Remove Supports”.

När man valt vilka lager som ska påverkas, klicka på Add Sketch. Om man väljer fler lager än vad som stödmaterialet är på, så kommer detta bara att påverka stödmaterialet, inte det som är själva modellen.

Vyn kommer då att visas som en 2D vy för att göra det enklare att placera skissen på rätt ställe. I detta exempel så vill jag ta bort stödmaterialet i den främre öppningen.

Klicka på Lager 1, sedan på  Rectangle ( det finns två till man kan välja ), rita rektangeln dår du vill att stöd ska bort. När du är klar klicka på “Finish Sketch”.

Klicka sedan på “Reslice & Save”. Då kommer Slicern att uppdatera sliceningen och spara.

När sliceningen är klar så får man en förhandsvisning hur det kommer att bli.

Sen är det bara att skicka filen till utskrift.

Stefan Edholm
Författare: Stefan Edholm
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading