Tillbaka

Knep vid step-import.

Att arbeta med neutralformat kan ibland vara utmanande. Dock finns det en lite undangömd bock som kan göra din situation lite behagligare.

För att öppna din step-fil börjar du med att trycka open i SolidWorks. Se till att välja filformatet step och tryck sedan på knappen options.

Brep 1 

I fönstret som dyker upp bockar du i B-rep mapping och trycker sedan ok.

Brep 2

Tryck sedan open för att öppna din step-fil. När filen öppnats i SolidWorks dyker en fråga upp om du vill köra import diagnostics. Det är alltid rekomenderat att göra detta. Särskillt om det är fil som ska användas till något, t ex ingå i en sammanställning eller dylikt. Trasiga importerade filer är en källa till instabilitet och dålig prestanda. Import diagnostics hjälper oss att handskas med detta.

Brep 3 

När import diagnostics-kommandot startat får du information om SolidWorks tycker att din importerade fil är hel och fin eller inte. Här finns också möjligheten att be SolidWorks laga filen efter bästa förmåga.

Brep 4

 

Vad denna bock gör är att den bygger upp geometrin med utgångspunkt från trimkurvorna. Detta är ofta det bästa sättet att importera filer men inte alltid. Det är dock en bockruta vars existens är värd att känna till.

 

 

 

Björn Wallén
Författare: Björn Wallén
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading