Tillbaka

Ny funktionalitet till Mark One Eiger

Om ni är lyckliga ägare till en MarkForged Mark One 3D skrivare så finns nu en köfunktion i Eiger programvaran, detta gör att man inte behöver använda ett pappersbaserat kösystem, t.ex. Post-it lappar (som vi själva har använt). Det har även kommit en uppdatering till själva skrivaren som bland annat är för just köfunktionen, man kan titta vad som ligger i kö för att skrivas ut och även starta valfritt jobb, och även lite fixar. I Eiger programvaran så kan man välja att skicka sitt jobb direkt till kön eller direkt till skrivaren som vanligt, om den är redo att ta starta nästa jobb.

Eiger utskriftskö

Eiger utskriftskö

Varje utskrift som köas upp startar inte automatiskt, utan man har möjlighet att t.ex. byta armeringsmaterial och självfallet själva utskriftsplattan.

På skrivaren, efter att man uppdaterat den, så finns en knapp som heter ‘View Queue’, trycker man på den så kommer det jobb som ligger först i kön att visas, man får ävenreda på hur många jobb som ligger i kö. Man kan stega i kön och välja att skriva ut ett senare jobb än det som ligger först, t.ex. om det är glasfiber laddat och det finns något jobb senare i kön så kan man starta det och när det är klart byta fiber till ett annat material. Fördelen är att man slipper byta fiber mellan jobben och därmed mindre spill.

Mark One display med nya köknappen

Mark One display med nya köknappen

Så här ser kön ut i Mark One

Så här ser kön ut i Mark One

 

 

Stefan Edholm
Författare: Stefan Edholm
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading