Tillbaka

Skapa Dashboards i 3DEXPERIENCE Platform

Vad är en Dashboard?

När man öppnar upp 3DEXPERIENCE Platform hamnar man vanligtvis i en Dashboard. Att skapa olika Dashboards är ett sätt för dig att sortera upp ditt innehåll. Du kan exempelvis skapa olika Dashboards till olika projekt. Första gången du loggar in på Plattformen möts du av Dashboarden My First Dashboard.

 

Skapa en ny Dashboard

Ifall du vill skapa en ny Dashboard: Klicka fram Dashboard-menyn uppe i högra hörnet och sedan på plustecknet (Add Dashboard). Du kan även gå via plustecknet uppe i menyn, till vänster. Namnge och lägg till en beskrivning till din nya Dashboard och klicka sedan på Create.

 

Bygg upp din Dashboard

En Dashboards byggs upp av flikar, så kallade ”Tab’s”. Ett tips är att döpa dessa flikar till något som återkopplar till vad de innehåller, för att göra det lättare att hitta i din Dashboard. Byt namn på en flik genom att klicka på Rename i rullgardinsmenyn för den markerade fliken.

Lägga till flera flikar genom att klicka på plustecknet. I flikarna kan du sedan lägga till olika applikationer. Lägg till en app genom att dra och släpp den direkt ifrån kompass-menyn till en av dina flikar. Du kan, om du vill, ha flera applikationer i en och samma flik. Men kom ihåg att för mycket i en och samma flik kan upplevas som rörigt, så dela då gärna upp innehållet i flera flikar.

 

Dela din Dashboard

När din Dashboard väl börjat ta form kanske du vill dela den med dina kollegor. För att göra detta: Klicka på Share i rullgardinsmeny bredvid Dashboardens namn eller i menyn uppe till vänster.  Fyll sedan i de personer du vill dela din Dashboard med.

Observera! Att dela sin Dashboard med någon betyder inte att personen ifråga får tillgång till allt som du kan se när du öppnar upp din Dashboard. Det man delar med sig av är själva Dashboard-layouten och dess inställningar. Personen du bjudit in till din Dashboard ser de flikar och applikationer du lagt till. Men att exempelvis dela en flik som innehåller applikationen 3DSwym betyder inte att den man delar med automatiskt får tillgång till det Community som du ser. Bjuda in till ett Community gör man i 3DSwym-appen.

 

/ Alice

Alice Berglund
Författare: Alice Berglund
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading