Tillbaka

Solidworks Certificate & Kluringar

Vill du ha något att bita i? Något att klurra på istället för att sitta och rita samma detalj om och om igen? Kanske du söker något form utav bevis på att du är bättre än dom andra kollegorna i solidworks? I denna blogg delar jag två stycken step filer, tillsammans med orginalet. Om du klarar av dessa med tid över att rulla tummarna? Kanske du ska kolla längre ner i bloggen och kolla upp dom länkarna för att ta certifikat i solidworks?


Kluring Ett
Denna model använder några funktioner man inte använder så jätte vanligt. Det är den ledtråden ger. Annars skulle jag säga att det är formen som är intressant. Haka inte upp dig på mått.
Länk: Här


Kluring Två
Denna kluring uppkom ifrån när min kollega hittade en wikipedia sida om Oloid (https://en.wikipedia.org/wiki/Oloid). Och han uppmanade att någon på företaget att modulera den och lägga våran logga på den så att han kunde printa ut den i våran Metal X (https://solide.se/produkt/3dprint/metal-x/). Kort sagt, jag modulerade en Oloid.

Om man läser nogrant på wiki sidan så förstår man vad som uttmärker denna form och varför den är cool. Det är inte svårt att få upp skisserna som beskriver de väsentliga men det är lite pilligt hur man ska få till ytorna korrekt efter de. Speciellt om man ska vara nogrann med curvaturen. I svaret längre ner finns två oloider bifogade. Den jag gjorde för metal-3Dprintern och en som är “fel”, på så sätt ytorna buktar inåt längs hela sidan. Men jag skulle ändå godkänna den om jag skulle få den som svar. Pga att det är svårt att veta vad som händer helt enkelt. Aja, hoppa på och försök nu!
Länk: Här


Mina svar/lösningar till dessa filer finns här.

Var kluringarna för enkla för dig? Gjorde du dom bättre än mig kanske? Då ska du fortsätta läsa stycket nedan och ta testen för att få dina/ditt väl förtjänade certifikat. Håller tummarna för dig!


Solidworks Certificate.
Hur som helst tycker jag att du ska kolla upp solidworks certifikat. För antigen klarar du dom och får en merit på din kompetens i programmet. Eller så får du en sporre att lära dig mer om programmet om du inte klarar testen. Nämnvärt så finns det också CSWA certifikat som ligger på en läggre nivå en dessa modeler som jag delade i denna blogg (skulle jag säga).
För att genomföra testen så behöver du internet uppkoppling. Pga den programvaran som ställer frågorna och håller tiden kräver internet uppkoppling för att autentisera provet. Du kommer behöva skapa ett konto där du håller dina certifikat. Samt det ingår i service avtalet att få ta chansen på ett sådant här prov. Läs mer om vad som ingår i våra service avtal på våran hemsida och bloggar.
Och en till sak jag vill nämna är att det finns tränings pdf för vissa certifikat. Som exempel här finns en knapp som heter “Sample Exam”. Brukar finnas för dom flesta certifikaten.
Programmet finns här att ladda ner.
Samt att få en koden som ingår i sitt service avtal står det instruktioner för här.

// Olle

Författare: Simon Haque, CTO
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading