Tillbaka

spara dina kära inställningar inför 2020 & system options tips

Snart är det dags för att uppgradera till 2020. Är du en person som har skräddarsytt hela ditt solidworks och vill gärna spara din inställningar? Du vet väl om solidworks copy settings wizard? Du kan hitta detta lilla extra program som följer med solidworks genom att söka på “copy settings wizard” i windows sökfält. Progammet går igenom stegen för dig och sparar en text fil där du vill. Samma verktyg använder du sen för att infoga dina inställningar. Tänk också på att den version utav solidworks du vill infoga inställningarna till ska du köra motsvarande version utav verktyget. Dvs kör copy verkyget 2020 om du vill infoga inställningarna till solidworks 2020.


Mitt första tips för solidworks system options är att man kan söka på inställningarna inuti i system options fönstret uppe till höger. Samt klicka på dom olika förslagen som kommer upp och komma till den inställningen.
Knappen för Solidworks system options

Sökfälten för system options

 

Andra tipset på listan är “Edit name with slow double click” vilken är en inställning som jag bokar ur för jag vill bara ändra namnet på en feature när jag har den markerad och trycker F2. Jag vill inte råka ändra namnet för jag råkade klicka långsamt på den featuren. Finns under system options -> Feature manager -> övredelen.

Nummer tre Show breadcrumbs at mouse pointer” vilket gör så att man får denna relativ nya funktion att hamna vid muspekaren när man trycker på ytor eller kroppar. Detta gör att man sparar någon sekund här och där.


Bredcrumbs kommer upp när man trycker på ytor/kanter vid muspekaren

Och sista tipset jag har på listan utav dom system inställningar jag använder är “Auto-rotate view normal to sketch on sketch creation and sketch edit”. Vilket är som de låter, vyn vrider upp sig mot den sketchen man väljer att redigera eller skapa.

Om ni är intresserade utav fler tips och tricks i solidworks. Kolla in våra tidigare inlägg här nedan.
Ha de gött!
// Olle

 

Författare: Simon Haque, CTO
Dela

Missa inget - Prenumerera på bloggen

Håll dig uppdaterad inom CAD, CAM, CAE, PDM och PLM

Prenumerera på bloggen
Loading